Σπιτική πραλίνα με ταχίνι και μέλι
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Breakfast
Desserts

Ingredients for 2 People
- 100 φουντούκια ψημένα, ανάλατα
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
- 200 ml γάλα καρύδας
- 90 γρ. ταχίνι με κακάο
- 50 μέλι
Start cooking
1) Βάζουμε τα φουντούκια σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολύ ψιλοτριμμένα. 2) Βάζουμε την κουβερτούρα και το γάλα καρύδας σε ανοξείδωτο μπολ. Βάζουμε το μπολ πάνω από μικρή κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, προσέχοντας να μην ακουμπά το μπολ το νερό. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το γάλα καρύδας, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να γίνει λείο σοκολατένιο μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά. 3) Προσθέτουμε το ταχίνι με κακάο και το μέλι και ανακατεύουμε καλά. 4) Ανακατεύουμε τα φουντούκια στο μείγμα σοκολάτας. Αποθηκεύουμε σε αεροστεγές βάζο στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Breakfast
Brunch
Desserts