facebook-pixel
Recipe Search ResultsΣτρούντελ με μήλα και αχλάδια
Ab logo
  • Στρούντελ με μήλα και αχλάδια
Στρούντελ με μήλα και αχλάδια

Στρούντελ με μήλα και αχλάδια

by #MadeWithAB
Easy
31'- 60'
5/5
Low

Ingredients forPeople

6 servings
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 250 g μήλα, καθαρισμένα
  • 250 g αχλάδια, καθαρισμένα
  • 100 g μαλακή μαύρη ζάχαρη
  • 50 g σταφίδες
  • 50 g καρυδόψιχα
  • 50 g φρυγανιά
  • 50 g βούτυρο λιωμένο
  • 20 ml ρούμι
  • 1 κ/γ ξύσμα πορτοκάλι
  • 1/2 κ/γ κανέλα
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 1 κ/σ αμύγδαλα φιλέ
  • Παγωτό ή σαντιγί
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 250 g μήλα, καθαρισμένα
  • 250 g αχλάδια, καθαρισμένα
  • 100 g μαλακή μαύρη ζάχαρη
  • 50 g σταφίδες
  • 50 g καρυδόψιχα
  • 50 g φρυγανιά
  • 50 g βούτυρο λιωμένο
  • 20 ml ρούμι
  • 1 κ/γ ξύσμα πορτοκάλι
  • 1/2 κ/γ κανέλα
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 1 κ/σ αμύγδαλα φιλέ
  • Παγωτό ή σαντιγί

Start cooking

1. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα, το ξύσμα, τη βανιλλίνη, τη φρυγανιά, τις σταφίδες και την καρυδόψιχα. 2. Κόβουμε τα μήλα και τα αχλάδια σε λεπτές φέτες και τα περιχύνουμε με το ρούμι, προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. 3. Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας επάνω αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε τη γέμιση και κλείνουμε σε ρολό. 4. Τοποθετούμε το στρούντελ σε δίσκο ψησίματος , αλείφουμε όλη την επιφάνεια με το ασπράδι και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο. 5. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στο αερόθερμο, για 45’ στους 180οC. 6. Σερβίρουμε το στρούντελ κομμένο σε φέτες με παγωτό ή σαντιγί, αν θέλουμε.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Dessert
Desserts