Recipe Search ResultsΣτρούντελ με σπανάκι και κουκουνάρι
Ab logo
  • Στρούντελ με σπανάκι και κουκουνάρι

Στρούντελ με σπανάκι και κουκουνάρι

by Μυρσίνη Λαμπράκη

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Pizza/pie
Στρούντελ με σπανάκι και κουκουνάρι

Ingredients for 4 People

4 People
  • 5 φύλλα κρούστας
  • 1 πρέζα πιπέρι (για τη γέμιση)
  • αλάτι (για τη γέμιση)
  • 2 κουταλιές σούπας γεμάτες κουκουνάρι (για τη γέμιση)
  • 350 γρ. Ανθότυρο (για τη γέμιση)
  • 450 γρ. σπανάκι φρέσκο (για τη γέμιση)
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη (για τη γέμιση)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο (για τη γέμιση)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ 50 GR
    This item is no longer available
    7101795
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248
  • Start cooking

    Καθαρίζουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε χονδρά κομμάτια. Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε απαλά το κρεμμύδι. Χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε να καραμελώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε το σκόρδο και αμέσως μετά το σπανάκι. Το ανακατεύουμε απαλά για λίγο έτσι ώστε να έρθει το σπανάκι να «αρπάξει» τις μυρωδιές από το κρεμμύδι και λίγη από τη λιπαρότητα του ελαιόλαδου.

    Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, το αφήνουμε για 3 με 4 λεπτά να κρυώσει και προσθέτουμε το ανθότυρο, το κουκουνάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε ζωηρά ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.

    Στρώνουμε σε μια λεία επιφάνεια τα τρία φύλλα κρούστας, τα οποία αλείφουμε με μπόλικο βούτυρο. Ακουμπάμε απαλά και αέρινα τα άλλα δύο φύλλα, βουτυρώνουμε και απλώνουμε κατά μήκος τη γέμιση με το σπανάκι. Διπλώνουμε και γυρίζουμε προσεκτικά, κάνοντας ένα ωραίο χαλαρό ρολό. Το τοποθετούμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί, το ραντίζουμε με λίγο βούτυρο και το ψήνουμε στους 180ºC για 30 με 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του. Κόβουμε το ρολό αφού κρυώσει ελαφρώς.

    Tip Μπορείτε να αποθηκεύσετε το στρούντελ στην κατάψυξη όπως είναι ωμό, τυλιγμένο καλά με μεμβράνη. Όταν θέλετε να το ψήσετε το βάζετε κατευθείαν στο φούρνο, όπως είναι κατεψυγμένο, αφού το αλείψετε με βούτυρο. Ψήνετε στους 180ºC για μια ώρα.

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Everyday recipe
    Other
    All seasons
    Pizza/pie
    • Στρούντελ με σπανάκι και κουκουνάρι

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ 50 GR
    This item is no longer available
    7101795
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248