Συκωταριά με κόκκινο κρασί, σκόρδο και δεντρολίβανο
by AB Food Stories
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetEaster
Main courses

Ingredients for 6 People
- 1 συκωταριά αρνίσια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδου
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ δεντρολίβανο
- 60 ml ελαιόλαδο
Start cooking
Βάζουμε σε μια λεκάνη τη συκωταριά και αλατοπιπερώνουμε καλά, ανακατεύοντας, ώστε να πιάσει καλά γύρω γύρω. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τη συκωταριά για περίπου 6-7 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να αρχίσει να ροδίζουν απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, για 1-2 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε και το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Easter
Winter
Main courses