facebook-pixel
Recipe Search ResultsΣυκώτι κρασάτο με καραμελωμένα κρεμμύδια και μήλα
Ab logo
  • Συκώτι κρασάτο με καραμελωμένα κρεμμύδια και μήλα
Συκώτι κρασάτο με καραμελωμένα κρεμμύδια και μήλα

Συκώτι κρασάτο με καραμελωμένα κρεμμύδια και μήλα

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Average
31'- 60'
0/5
High

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο συκώτι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 τριμμένα κρεμμύδια
  • 240 ml κρασί κόκκινο ξηρό
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι γλυκού θρούμπι
  • Αλάτι
  • 6 μέτρια κρεμμύδια σε ροδέλες (για τα καραμελωμένα κρεμμύδια)
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας μαύρη ζάχαρη (για τα καραμελωμένα κρεμμύδια)
  • 1 κουταλιά σούπας ξίδι μπαλσάμικο (για τα καραμελωμένα κρεμμύδια)
  • 4 ξινόμηλα με τις φλούδες τους κομμένες σε ροδέλες και πάλι στη μέση (για το συνοδευτικό)
  • Ελαιόλαδο
  • βούτυρο για το σοτάρισμα (για το συνοδευτικό)
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο συκώτι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 τριμμένα κρεμμύδια
  • 240 ml κρασί κόκκινο ξηρό
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι γλυκού θρούμπι
  • Αλάτι
  • 6 μέτρια κρεμμύδια σε ροδέλες (για τα καραμελωμένα κρεμμύδια)
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας μαύρη ζάχαρη (για τα καραμελωμένα κρεμμύδια)
  • 1 κουταλιά σούπας ξίδι μπαλσάμικο (για τα καραμελωμένα κρεμμύδια)
  • 4 ξινόμηλα με τις φλούδες τους κομμένες σε ροδέλες και πάλι στη μέση (για το συνοδευτικό)
  • Ελαιόλαδο
  • βούτυρο για το σοτάρισμα (για το συνοδευτικό)

Start cooking

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Σοτάρετε το συκώτι για 4 με 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Το σβήνετε με το κρασί, χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τα μπαχαρικά. Το αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά επιπλέον και καραμελώνετε τα κρεμμύδια.

Σε ένα δεύτερο τηγάνι βάζετε τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά για να αρχίσει να λιώνει. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα αφήνετε να μαλακώσουν δίχως να μαυρίσουν. Τα σβήνετε με το μπαλσάμικο. Κλείνετε τη φωτιά και αφήνετε τα κρεμμύδια να ποτίσουν μέσα στην καραμέλα για περίπου 20 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι καθαρό λιώνετε το βούτυρο μαζί με λίγο ελαιόλαδο για να μην μαυρίσει. Σοτάρετε τις φέτες των μήλων ελαφρά και από τις δύο πλευρές για 10 λεπτά περίπου.

Σερβίρετε στο πιάτο τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Από πάνω βάζετε το συκώτι και στην άκρη στρώνετε τις φέτες των μήλων.

TIPs To συκώτι είναι μια γεύση από αυτές που ή αρέσουν ή δεν αρέσουν καθόλου. Η ιδιαίτερη μυρωδιά του δεν ενοχλεί αυτούς που το αγαπούν. Για τους άλλους που θέλουν αυτή την μυρωδιά πιο ήπια συνηθίζεται να αφήνουν το συκώτι μέσα σε γάλα ή μέσα σε νερό με ξίδι για καμιά ώρα. Ένας ακόμη πιο ήπιος τρόπος όσον αφορά τη γεύση και τη μυρωδιά του συκωτιού είναι να τηγανιστεί αλευρωμένο. Τότε το κόβετε και σε μικρά κομματάκια. Το κρεμμύδι σε όλες τις
συνταγές είναι το καλύτερό του ταίρι.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Main courses