Recipe Search ResultsΣυκώτι κρασάτο με καραμελωμένα κρεμμύδια και μήλα
Ab logo
  • Συκώτι κρασάτο με καραμελωμένα κρεμμύδια και μήλα

Συκώτι κρασάτο με καραμελωμένα κρεμμύδια και μήλα

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Συκώτι κρασάτο με καραμελωμένα κρεμμύδια και μήλα

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο συκώτι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Ελαιόλαδο
  • 4 ξινόμηλα με τις φλούδες τους κομμένες σε ροδέλες και πάλι στη μέση (για το συνοδευτικό)
  • 1 κουταλιά σούπας ξίδι μπαλσάμικο (για τα καραμελωμένα κρεμμύδια)
  • 2 κουταλιές σούπας μαύρη ζάχαρη (για τα καραμελωμένα κρεμμύδια)
  • πιπέρι
  • 6 μέτρια κρεμμύδια σε ροδέλες (για τα καραμελωμένα κρεμμύδια)
  • Αλάτι
  • 1 κουταλάκι γλυκού θρούμπι
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 240 ml κρασί κόκκινο ξηρό
  • 2 τριμμένα κρεμμύδια
  • βούτυρο για το σοτάρισμα (για το συνοδευτικό)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Ξίδι Βαλσάμικο 250 ml
    250 gr
    6,88 Ε/ Kg
    €1,72
    7068197
  • ΖΑΧΑΡΗ ΜΑΥΡΗ 453 GR
    This item is no longer available
    7066180
  • Start cooking

    Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Σοτάρετε το συκώτι για 4 με 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Το σβήνετε με το κρασί, χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τα μπαχαρικά. Το αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά επιπλέον και καραμελώνετε τα κρεμμύδια.

    Σε ένα δεύτερο τηγάνι βάζετε τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά για να αρχίσει να λιώνει. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα αφήνετε να μαλακώσουν δίχως να μαυρίσουν. Τα σβήνετε με το μπαλσάμικο. Κλείνετε τη φωτιά και αφήνετε τα κρεμμύδια να ποτίσουν μέσα στην καραμέλα για περίπου 20 λεπτά.

    Σε ένα τηγάνι καθαρό λιώνετε το βούτυρο μαζί με λίγο ελαιόλαδο για να μην μαυρίσει. Σοτάρετε τις φέτες των μήλων ελαφρά και από τις δύο πλευρές για 10 λεπτά περίπου.

    Σερβίρετε στο πιάτο τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Από πάνω βάζετε το συκώτι και στην άκρη στρώνετε τις φέτες των μήλων.

    TIPs To συκώτι είναι μια γεύση από αυτές που ή αρέσουν ή δεν αρέσουν καθόλου. Η ιδιαίτερη μυρωδιά του δεν ενοχλεί αυτούς που το αγαπούν. Για τους άλλους που θέλουν αυτή την μυρωδιά πιο ήπια συνηθίζεται να αφήνουν το συκώτι μέσα σε γάλα ή μέσα σε νερό με ξίδι για καμιά ώρα. Ένας ακόμη πιο ήπιος τρόπος όσον αφορά τη γεύση και τη μυρωδιά του συκωτιού είναι να τηγανιστεί αλευρωμένο. Τότε το κόβετε και σε μικρά κομματάκια. Το κρεμμύδι σε όλες τις
    συνταγές είναι το καλύτερό του ταίρι.

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Other
    All seasons
    Main courses
    • Συκώτι κρασάτο με καραμελωμένα κρεμμύδια και μήλα

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Ξίδι Βαλσάμικο 250 ml
    250 gr
    6,88 Ε/ Kg
    €1,72
    7068197
  • ΖΑΧΑΡΗ ΜΑΥΡΗ 453 GR
    This item is no longer available
    7066180