ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ BASMATI ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
by ΑΒ
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
LowRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 2 φλιτζάνια ρύζι Basmati ΑΒ
- 40 ml ελαιόλαδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
- 2 μεγάλα καρότα τριμμένα
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι αρακά
- 1 φλιτζάνι καλαμπόκι
- 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών (ή νερό)
- 1 κ.γ τζίντζερ
- 1/2 φλιτζάνι καβουρδιασμένα αμύγδαλα ή κάσιους
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο κόλιανδρο για γαρνιτούρα
Shop this recipe
Essential ingredients
7143658
7064229
7063924
7063752
Load 4 more products
Start cooking
Βράζουμε το ρύζι μας στο ζωμό και λίγο πριν γίνει
το αποσύρουμε από τη φωτιά και το στραγγίζουμε.
Σε ένα τηγάνι, τύπου γουόκ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και το τζίντζερ
και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Βγάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα
και μετά με το καπάκι του και αφήνουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα ή τα κάσιους, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σερβίρουμε.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7143658
7064229
7063924
7063752
Load 4 more products