Recipe Search ResultsΤο BBQ αλλιώς – Κλασικά και light hot dogs
Ab logo
  • Το BBQ αλλιώς – Κλασικά και light hot dogs

Το BBQ αλλιώς – Κλασικά και light hot dogs

by THE FOODIE CORNER (www.thefoodiecorner.gr/)
Το BBQ αλλιώς! Φέτος το καλοκαίρι η The Foodie Corner σερβίρει Κλασικά & Light Hot Dogs, σε homemade #MadewithAB συνταγή.

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

5 of 5
Classic
Barbeque
Snacks
Το BBQ αλλιώς – Κλασικά και light hot dogs

Ingredients for 4 People

4 People
  • λευκό πιπέρι (για τα Κλασικά Hot Dogs)
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για τα Light Hot Dogs)
  • 100 g γιαούρτι στραγγιστό (για τα Light Hot Dogs)
  • 70 g γαλοτύρι Ηπείρου, ΑΒ ΕΠΙΛΟΓΗ (για τα Light Hot Dogs)
  • 100 g φέτα μαλακή (για τα Light Hot Dogs)
  • πιπέρι (για τα Light Hot Dogs)
  • αλάτι (για τα Light Hot Dogs)
  • 1/4 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή (για τα Light Hot Dogs)
  • 2 κουτ. γλυκού ξύδι (για τα Light Hot Dogs)
  • 1 κουτ. σούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (για τα Light Hot Dogs)
  • 120 g αγγούρι, σε μικρά κυβάκια (για τα Light Hot Dogs)
  • 250 g τομάτα, σε μικρά κυβάκια (για τα Light Hot Dogs)
  • 4 μπαγκέτα ολικής άλεσης, κομμάτια (για τα Light Hot Dogs)
  • 20 g μαργαρίνη, όχι soft (για τα Light Hot Dogs)
  • ροδέλες ελιάς (για τα Light Hot Dogs)
  • 4 λουκάνικα χωριάτικα γαλοπούλας (για τα Light Hot Dogs)
  • 70 g μαργαρίνη, όχι soft (για τα Κλασικά Hot Dogs)
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι (για τα Κλασικά Hot Dogs)
  • 1/4 κουτ. γλυκού μουστάρδα, απαλή (για τα Κλασικά Hot Dogs)
  • αλάτι (για τα Κλασικά Hot Dogs)
  • 60 g κίτρινο σκληρό τυρί, ιδανικά Σύρου Σαν Μιχάλη, τριμμένο (για τα Κλασικά Hot Dogs)
  • 100 g τυρί τσένταρ, τριμμένο (για τα Κλασικά Hot Dogs)
  • 100 ml φρέσκο γάλα, από τη Θεσσαλία, Η ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ, πλήρες (για τα Κλασικά Hot Dogs)
  • 80 ml μπύρα Weiss (για τα Κλασικά Hot Dogs)
  • 1/2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη (για τα Κλασικά Hot Dogs)
  • 30 g αλεύρι, για όλες τις χρήσεις (για τα Κλασικά Hot Dogs)
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο (για τα Κλασικά Hot Dogs)
  • 500 g κρεμμύδια, κομμένα μισοφέγγαρα (για τα Κλασικά Hot Dogs)
  • 4 κομμάτια μπαγκέτα (για τα Κλασικά Hot Dogs)
  • άγρια ρόκα (για τα Κλασικά Hot Dogs)
  • 4 βόεια λουκάνικα χωριάτικα, AB fresh to go (για τα Κλασικά Hot Dogs)

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Οδηγίες για τα κλασικά Hot Dogs:
1. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 20g μαργαρίνη, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε να σιγοψηθούν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα.
2. Δυναμώνουμε τη φωτιά, σβήνουμε με μπαλσάμικο, προσθέτουμε ζάχαρη και ανακατεύουμε για 5’.
3. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε 30g μαργαρίνη σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για περίπου 1½’.
4. Ρίχνουμε το γάλα και χτυπάμε γρήγορα με σύρμα, ρίχνουμε την μπύρα, συνεχίζουμε το χτύπημα και ξανά-ανακατεύουμε με την κουτάλα.
5. Προσθέτουμε τα τυριά και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας, ανακατεύοντάς τα για να ομογενοποιηθούν, και αφαιρούμε από τη φωτιά.
6. Χαράζουμε τα λουκάνικα, τα τηγανίζουμε με λίγη λιωμένη μαργαρίνη σε μέτρια φωτιά για 15‘ και τα κόβουμε κατά μήκος.
7. Ψήνουμε τα ψωμάκια στο γκριλ (ανοιγμένα) και γεμίζουμε με φύλλα ρόκας, ένα λουκάνικο, καραμελωμένα κρεμμύδια και σάλτσα.

Οδηγίες για τα light Hot Dogs:
1. Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι τα κυβάκια τομάτας και αγγουριού και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, πασπαλισμένα με λίγο αλάτι, για 15’.
2. Τα μεταφέρουμε σε μπολάκι και προσθέτουμε το ξύδι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
3. Σε ένα μπολ λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το γιαούρτι, το γαλοτύρι και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει σχεδόν λείο το μίγμα.
4. Για τα λουκάνικα ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το τηγάνισμα.
5. Προετοιμάζουμε αντίστοιχα τα ψωμάκια και τα γεμίζουμε με κρέμα φέτας, ένα λουκάνικο, salsa και ροδέλες ελιάς.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Barbeque
Lunch
Summer
Snacks
  • Το BBQ αλλιώς – Κλασικά και light hot dogs

Shop this recipe

Essential ingredients