Recipe Search ResultsΤα γεμιστά της Δευτέρας
Ab logo
  • Τα γεμιστά της Δευτέρας

Τα γεμιστά της Δευτέρας

by #MadeWithAB
Φαγητό κάθε μέρα & παντού

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Τα γεμιστά της Δευτέρας

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 κ. σ. σταφίδες μαύρες κορινθιακές (προαιρετικά)
  • 2 μέτρια κολοκύθια, κατά προτίμηση στρογγυλά
  • 3 πράσινες πιπεριές, στρογγυλές
  • 2 μέτριες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • 2 μικρές μελιτζάνες φλάσκες
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 10 κ. σ. ρύζι για γεμιστά
  • 2 ντομάτες, τριμμένες μαζί με το ζουμί τους
  • 3 ώριμες, αλλά σφιχτές ντομάτες
  • 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
  • 1 ματσάκι βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 2 κ. σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο (σε αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά για 2 -3 λεπτά)
  • 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 80 ml ελαιόλαδο

Start cooking

Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα ταψί που να τα χωράει ακριβώς και κόβουμε ένα «καπάκι» από τη μεριά που έχουν το κοτσάνι. Με ένα κουτάλι αδειάζουμε την ψίχα τους, ενώ από τις πιπεριές αφαιρούμε και πετάμε τα σπόρια. Τα αλατίζουμε εσωτερικά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέσα στο ταψί, μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Γέμιση: Ψιλοκόβουμε την ψίχα των λαχανικών και τη βάζουμε ένα μεγάλο μπολ μαζί με όλα τα υλικά της γέμισης, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε τη γέμιση στα λαχανικά αφήνοντας κενό 1 εκ. από το χείλος, γιατί το ρύζι θα φουσκώσει. Τα σκεπάζουμε όλα με τα καπάκια τους και αν μας έχει περισσέψει γέμιση τη βάζουμε ανάμεσα στα λαχανικά, μέσα στο ταψί μαζί με τις πατάτες, προσθέτουμε το 400 ml νερό και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μελώσει η γέμιση και να ροδίσουν τα γεμιστά ομοιόμορφα. Ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να σφίξουν και να βγάλουν τα αρώματά τους, πριν το σερβίρισμα.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Τα γεμιστά της Δευτέρας