Recipe Search ResultsΤαχινοπιτάκια με μακεδονικό χαλβά και φύλλο κρούστας
Ab logo
  • Ταχινοπιτάκια με μακεδονικό χαλβά και φύλλο κρούστας

Ταχινοπιτάκια με μακεδονικό χαλβά και φύλλο κρούστας

by #MadeWithAB
Ταχινοπιτάκια με μακεδονικό χαλβά και φύλλο κρούστας

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Snacks
Ταχινοπιτάκια με μακεδονικό χαλβά και φύλλο κρούστας

Ingredients for 4 People

4 People
  • 300 g ταχίνι
  • 250 g φύλλο κρούστας
  • 100 g ζάχαρη κρυσταλλική
  • 600 g μακεδονικός χαλβάς με φιστίκι ή άλλη γεύση της αρεσκείας μας, θρυμματισμένος
  • 100 g βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • σουσάμι
  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα

Start cooking

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας τα φύλλα κρούστας (όλα μαζί) και τα κόβουμε από τη μακριά πλευρά σε λωρίδες πλάτους 10 εκ. Βάζουμε το ταχίνι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, για να ρευστοποιηθεί. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τον χαλβά με την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο. Με ένα πινέλο αλείφουμε μια λωρίδα φύλλου κρούστας με ταχίνι (χρειάζεται λίγη προσπάθεια) και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Καλύπτουμε με μια δεύτερη λωρίδα φύλλου και αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Βάζουμε στην άκρη του 1 κουταλιά από τον χαλβά με τα μπαχαρικά και διπλώνουμε το φύλλο σε τρίγωνο, εγκλωβίζοντας μέσα τον χαλβά. Μεταφέρουμε το πιτάκι σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Αλείφουμε τα πιτάκια με το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι. Τα ψήνουμε για 35-40’, μέχρι να ροδίσουν. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε αμέσως.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Snack
All seasons
Snacks
  • Ταχινοπιτάκια με μακεδονικό χαλβά και φύλλο κρούστας