Ταχινόσουπα με Γαρίδες
by PESCANOVA
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Lenten
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1 συσκευασία γάμπαρη γίγας Pescanova χωρίς κέλυφος
- 50 ml ελαιόλαδο
- λίγο πιπέρι καγιέν
- 1 λίτρο νερό
- 250 γρ κριθαράκι χοντρό
- 250 γρ ταχίνι
- 3 λεμόνια (χυμός)
- αλάτι
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7143658
7064456
7092137
7135821
Load 4 more products
Start cooking
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το κριθαράκι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το ταχίνι με το χυμό λεμονιού και αραιώνουμε με λίγο από το νερό που βράζει με το κριθαράκι. Ρίχνουμε το μείγμα με το ταχίνι στην κατσαρόλα ανακατεύοντας και αφήνουμε να βράσει για 3’. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε πιάτα. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με το πιπέρι καγιέν και σωτάρουμε τις γαρίδες για μερικά λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να κάνουν ωραία ροδοκοκκινισμένη κρούστα. Τις αλατίζουμε και τοποθετούμε 3 γαρίδες σε κάθε πιάτο ταχινόσουπας μαζί με λίγο από το λάδι που έμεινε στο τηγάνι. Απολαμβάνουμε ζεστό!
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Classic
Lenten
Dinner
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7143658
7064456
7092137
7135821
Load 4 more products