Ab logo
  • Tagliata

Tagliata

by Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Starters & nibbles
Tagliata

Ingredients for 4 People

4 People
  • 600 γρ. κόντρα μόσχου
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 Βαλσάμικο ξίδι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 κ.γ. δεντρολίβανο
  • Αλάτι με βότανα
  • Πιπέρια ανάμεικτα

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Επιλέγουμε ένα κομμάτι κρέατος πάχους 2% έως 3 cm, με αρκετό λίπος πάνω του. Αφήνουμε το φιλέτο σκεπασμένο μέχρι να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε τον πάγκο με βότανα στα οποία κυλάμε το κρέας πιέζοντας, ώστε να κολλήσουν πάνω του. Ετοιμάζουμε το BBQ, σε φωτιά μέτρια προς δυνατή. Αφήνουμε τα κάρβουνα να σβήσουν και τα συγκεντρώνουμε κάτω από το κρέας. Καθαρίζουμε τη σχάρα με βούρτσα και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Ακουμπάμε την tagliata και την ψήνουμε ιδανικά medium rare, για 15', ώστε να κάνει απ έξω κρούστα και να παραμείνει εσωτερικά τρυφερή και ζουμερή. Τη βγάζουμε από τη σχάρα και την αφήνουμε σκεπασμένη για 3-4', ώστε να ανακτήσει τους χυμούς της που βγήκαν στην επιφάνεια με τη μορφή φυσαλίδων. Την τοποθετούμε σε ξύλο κοπής και πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Την αφήνουμε να σταθεί για λίγο και την κόβουμε κάθετα σε λεπτές φέτες. Βάζουμε στο μπολ ελαιόλαδο, μπαλσάμικο, θυμάρι και δεντρολίβανο και την αλείφουμε. Σερβίρουμε σε ξύλο κοπής με λαδόξιδο, βότανα και τη .....
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Brunch
All seasons
Starters & nibbles
  • Tagliata

Shop this recipe

Essential ingredients