Ταμπουλέ με αγγουράκια και μυρωδικά
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Salad
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1 μεγάλο αγγούρι ψιλοκομμένο σε καρεδάκια
- 1 κουταλιά σούπας χυμόλεμονιού
- Αραβικές πίτες για το σερβίρισμα
- 250 γρ. πλιγούρι
- Ανθός αλατιού
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια γλυκού σουμάκ
- 1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 150 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένος δυόσμος
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7063658
7062945
7149888
7070004
Load 4 more products
Start cooking
Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ το αγγούρι με τα μυρωδικά, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.Bράζετε το πλιγούρι για 4-5 λεπτά, το σουρώνετε και το αφήνετε να κρυώσει. Το ρίχνετε στο μπολ με το αγγούρι και τα μυρωδικά και ανακατεύετε καλά.Λίγο πριν σερβίρετε, ρίχνετε τη χοντροτριμμένη φέτα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε με προσοχή. Πασπαλίζετε τις αραβικές πιτούλες με σουμάκ, τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε για 3-4 λεπτά.Σερβίρετε το ταμπουλέ με τις αραβικές πίτες.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Dinner
Spring,Summer
Salad
Shop this recipe
Essential ingredients
7063658
7062945
7149888
7070004
Load 4 more products