Ταραμοκεφτέδες για την Καθαρά Δευτέρα
"Καθαρά Δευτέρα χωρίς ταραμοσαλάτα, δεν γίνεται! Ή μήπως γίνεται; Φέτος, το #MadewithAB κάνει την ανατροπή και φέρνει ταραμοκεφτέδες στο γιορτινό τραπέζι! Μια αλλιώτικη συνταγή για ένα ορεκτικό, «κάτω από €10».
"
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Green Day
Side dishes
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 250 g λευκή ταραμοσαλάτα
- 150 g ψίχα, μπαγιάτικο ψωμί
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 7 φύλλα φρέσκος δυόσμος
- 3 κλωναράκια άνηθος
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
- 100 g αλεύρι (για το τηγάνισμα)
- αραβοσιτέλαιο (για το τηγάνισμα)
Shop this recipe
Essential ingredients
7076419
7310383
7064335
7064310
Load 4 more products
Start cooking
1. Στο μούλτι αλέθουμε το μπαγιάτικο ψωμί. 2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά. 3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ταραμοσαλάτα, τα μυρωδικά, τα κρεμμύδια και το ξύσμα λεμονιού, καρυκεύουμε με αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ψωμί. 4. Ανακατεύουμε το μίγμα και το αφήνουμε 10’ στο ψυγείο. 5. Πλάθουμε τους ταραμοκεφτέδες (σε μέγεθος καρυδιού) και τους αλευρώνουμε. 6. Σε βαθύ κατσαρολάκι ρίχνουμε το αραβοσιτέλαιο και τους τηγανίζουμε τμηματικά μέχρι να πάρουν χρώμα. 7. Τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με ταραμοσαλάτα και λεμόνι!
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Green Day
Lunch
All seasons
Side dishes
Shop this recipe
Essential ingredients
7076419
7310383
7064335
7064310
Load 4 more products