Recipe Search ResultsΤαρκάς ή αλλιώς κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
Ab logo
  • 00:00
    -08:02
  • Ταρκάς  ή αλλιώς κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Ταρκάς ή αλλιώς κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

by Γιώργος Τσούλης

Duration

1'- 30'

Rating

Not rated yet
Everyday recipe
Pizza/pie
Ταρκάς  ή αλλιώς κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Ingredients for 8 People

8 People
  • 1 kg κολοκυθάκια, τριμμένα
  • 4 αβγά, medium
  • 500 gr φέτα, τριμμένη
  • 200 gr κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 220 gr τραχανά
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 άνηθο (ματσάκι), ψιλοκομμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 65 ml γάλα, πλήρες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

1. Σεμιζάρουμε την ταρτιέρα, δηλαδή απλώνουμε το βούτυρο να την καλύψει καλά και έπειτα πασπαλίζουμε το αλεύρι.2. Απλώνουμε τη ζύμη και την καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος και αρκετά φασόλια (για να αποφύγουμε το φούσκωμά της κατά το ψήσιμο). Τη ψήνουμε στους 170ºC για 15 λεπτά περίπου, τη βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε τα φασόλια και την ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει παντού η ζύμη.3. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο να κάψει και έπειτα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο μέχρι να γίνουν διάφανα.4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα τοματίνια.5. Ανακατεύουμε καλά και έπειτα γεμίζουμε την προψημένη τάρτα μας.6. Τέλος κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τα τοποθετούμε πάνω από το μείγμα στην τάρτα.7. Με ένα πινέλο, λαδώνουμε την επιφάνεια της τάρτας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.8. Ψήνουμε καλά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Everyday recipe
Lunch
Pizza/pie
  • 00:00
    -08:02
  • Ταρκάς  ή αλλιώς κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο