Τάρτα «αράχνη» με κολοκύθα και σοκολάτα
by AB Foodstories
Difficulty
HardDuration
>60'Pricing
HighRating
Not rated yetVegan
Other
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (για τη γέμιση)
- 6 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου (για τη γέμιση)
- 1/2 φλ. σκόνη κακάο (για τη γέμιση)
- 1 φλ. λάδι καρύδας, πολύ μαλακό ή υγροποιημένο αλλά όχι ζεστό (για τη γέμιση)
- 1,3 φλ. πουρές κολοκύθας, σε θερμοκρασία δωματίου (για τη γέμιση)
- 3 κ.σ. κορν φλάουρ ή ρυζάλευρο (για την κρούστα)
- 1/2 φλ. αλεύρι καρύδας (για την κρούστα)
- 1/2 κ.γ. κανέλα (για την κρούστα)
- λίγο αλάτι (για την κρούστα)
- 7 κ.σ. πουρές κολοκύθας σε θερμοκρασία δωματίου (για την κρούστα)
- 1/2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας (για την κρούστα)
- 3 κ.σ. λάδι καρύδας ή άλλο φυτικό βούτυρο, λιωμένο (για την κρούστα)
- λίγο αλάτι (για τη γέμιση)
- 1 κ.γ. κανέλα (για τη γέμιση)
- 0,1 κ.γ. γαρίφαλο, μπαχάρι και μοσχοκάρυδο, σε σκόνη (για τη γέμιση)
- 2 κ.σ. ρόφημα αμυγδάλου (για τον ιστό αράχνης)
- 1,5 κ.σ. λάδι καρύδας, ρευστό (για τον ιστό αράχνης)
- 2 κ.σ. κρέμα καρύδας (για τον ιστό αράχνης)
- 1/2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου (για τον ιστό αράχνης)
- 1/2 κ.σ. κορν φλάουρ (για τον ιστό αράχνης)
- cacao nibs ή μερικές καραμέλες με θέμα Halloween (όπως π.χ. βρώσιμες αράχνες σοκολάτας) για γαρνιτούρα
- λίγες νιφάδες αλατιού (για το γαρνίρισμα)
Shop this recipe
Essential ingredients
7314931
7071082
7064104
7135436
Load 4 more products
Start cooking
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Λαδώνουμε μια ταρτιέρα διαμέτρου 18-20 εκ. και την αφήνουμε στην άκρη.
• Κρούστα: Τοποθετούμε το λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια, τον πουρέ κολοκύθας, το αλάτι και την κανέλα σε ένα μπλέντερ και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι καρύδας και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά, χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι έως ότου όλα τα υλικά ενωθούν καλά.
• Βάζουμε το μείγμα στο ταψί. Χρησιμοποιώντας τα χέρια μας, πιέζουμε το μείγμα ώστε να καλύψουμε τον πάτο και τα τοιχώματα της ταρτιέρας για να φτιάξουμε την κρούστα. Με ένα πιρούνι τρυπάμε σε διάφορα σημεία τη βάση της κρούστας για να αποφύγουμε τη δημιουργία φυσαλίδων κατά το ψήσιμο.
• Ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει μέσα στην ταρτιέρα για τουλάχιστον 10 λεπτά.
• Γέμιση: Εν τω μεταξύ, τοποθετούμε όλα τα συστατικά γέμισης σοκολάτας σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας και δουλεύουμε έως ότου το μείγμα είναι λείο.
• Μόλις κρυώσει η βάση, ρίχνουμε αυτό το μείγμα πάνω από την κρούστα και απλώνουμε καλά με μια σπάτουλα.
• Ιστός αράχνης: Ανακατεύουμε τα συστατικά του μείγματος για τον ιστό αράχνης μέχρι να μαλακώσουν πλήρως, προσθέτοντας σταδιακά το ρόφημα αμυγδάλου και αυξάνοντας την ποσότητα μόνο αν είναι απαραίτητο, έτσι ώστε το μείγμα να είναι υδαρές, αλλά όχι πολύ νερουλό.
• Ρίχνουμε το μείγμα της αράχνης σε ένα απλικατέρ και διακοσμούμε την κορυφή της τάρτας με σπειροειδές μοτίβο, ξεκινώντας από το κέντρο και τραβώντας τους σπειροειδείς δακτυλίους μέχρι να φτάσουμε στα άκρα.
• Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο σουβλάκι, τραβάμε απαλά μια γραμμή από το κέντρο της τάρτας στο εξωτερικό άκρο. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο γύρω από την τάρτα μέχρι να δημιουργήσουμε έναν ιστό αράχνης.
• Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν από το σερβίρισμα. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με κακάο nibs ή/και νιφάδες αλατιού και απολαμβάνουμε.
• Κρούστα: Τοποθετούμε το λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια, τον πουρέ κολοκύθας, το αλάτι και την κανέλα σε ένα μπλέντερ και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι καρύδας και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά, χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι έως ότου όλα τα υλικά ενωθούν καλά.
• Βάζουμε το μείγμα στο ταψί. Χρησιμοποιώντας τα χέρια μας, πιέζουμε το μείγμα ώστε να καλύψουμε τον πάτο και τα τοιχώματα της ταρτιέρας για να φτιάξουμε την κρούστα. Με ένα πιρούνι τρυπάμε σε διάφορα σημεία τη βάση της κρούστας για να αποφύγουμε τη δημιουργία φυσαλίδων κατά το ψήσιμο.
• Ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει μέσα στην ταρτιέρα για τουλάχιστον 10 λεπτά.
• Γέμιση: Εν τω μεταξύ, τοποθετούμε όλα τα συστατικά γέμισης σοκολάτας σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας και δουλεύουμε έως ότου το μείγμα είναι λείο.
• Μόλις κρυώσει η βάση, ρίχνουμε αυτό το μείγμα πάνω από την κρούστα και απλώνουμε καλά με μια σπάτουλα.
• Ιστός αράχνης: Ανακατεύουμε τα συστατικά του μείγματος για τον ιστό αράχνης μέχρι να μαλακώσουν πλήρως, προσθέτοντας σταδιακά το ρόφημα αμυγδάλου και αυξάνοντας την ποσότητα μόνο αν είναι απαραίτητο, έτσι ώστε το μείγμα να είναι υδαρές, αλλά όχι πολύ νερουλό.
• Ρίχνουμε το μείγμα της αράχνης σε ένα απλικατέρ και διακοσμούμε την κορυφή της τάρτας με σπειροειδές μοτίβο, ξεκινώντας από το κέντρο και τραβώντας τους σπειροειδείς δακτυλίους μέχρι να φτάσουμε στα άκρα.
• Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο σουβλάκι, τραβάμε απαλά μια γραμμή από το κέντρο της τάρτας στο εξωτερικό άκρο. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο γύρω από την τάρτα μέχρι να δημιουργήσουμε έναν ιστό αράχνης.
• Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν από το σερβίρισμα. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με κακάο nibs ή/και νιφάδες αλατιού και απολαμβάνουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Vegan
Other
Dessert
Autumn
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7314931
7071082
7064104
7135436
Load 4 more products