Recipe Search ResultsΤάρτα κις λορέν με σπανάκι
Ab logo
  • Τάρτα κις λορέν με σπανάκι

Τάρτα κις λορέν με σπανάκι

Για τις ονομαστικές εορτές που πλησιάζουν, μία νόστιμη κις λορεν είναι το καλύτερο κέρασμα! #MadewithAB

Difficulty

Average

Duration

>60'

Rating

5 of 5
Classic
Other
Pizza/pie
Τάρτα κις λορέν με σπανάκι

Ingredients for 4 People

4 People
  • 3 κουτ. σούπας παγωμένο νερό (για τη ζύμη)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη γέμιση)
  • αλάτι (για τη γέμιση)
  • 1 μοσχοκάρυδο (για τη γέμιση)
  • 20 ml ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
  • 80 ml γάλα φρέσκο (για τη γέμιση)
  • 3 αβγό (για τη γέμιση)
  • 1,5 κουτ. γλυκού μουστάρδα (για τη γέμιση)
  • 4 πράσα, ψιλοκομμένα (για τη γέμιση)
  • 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρες (για τη γέμιση)
  • 150 g γραβιέρα, τριμμένη (για τη γέμιση)
  • 300 g σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
  • 120 g γιαούρτι στραγγιστό (για τη γέμιση)
  • ωμά όσπρια (για τη ζύμη)
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι (για τη ζύμη)
  • 100 g βούτυρο
  • 185 g αλεύρι μαλακό
  • 1 κρόκος αβγού (για τη ζύμη)
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη (για τη ζύμη)

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

1. Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το βούτυρο. 2. Τρίβουμε μέχρι να πάρουμε ένα τριφτό μείγμα, προσθέτουμε τον κρόκο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το νερό. 3. Ζυμώνουμε μέχρι να σφίξει η ζύμη, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 15? στην κατάψυξη. 4. Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε φύλλο και καλύπτουμε μια μέτρια ταρτιέρα. 5. Κάνουμε μερικές τρύπες στην ζύμη με ένα πιρούνι και γεμίζουμε με ωμά όσπρια, ρεβύθια ή φασόλια, για να κάτσει η ζύμη. 6. Ψήνουμε για 15’ στους 175οC και ξεκινάμε να ετοιμάζουμε την γέμιση. Για τη γέμιση: 1. Σοτάρουμε το σπανάκι και τα πράσα με το ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. 2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο, τα αβγά, τη γραβιέρα, το σπανάκι με τα πράσα, αλάτι και πιπέρι. 3. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, αφαιρούμε τα όσπρια και ρίχνουμε τη γέμιση. 4. Ψήνουμε την κις λορέν στους 175οC με αέρα, για 45’. 5. Περιμένουμε 15’ να κρυώσει και σερβίρουμε
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Other
Other
Pizza/pie
  • Τάρτα κις λορέν με σπανάκι

Shop this recipe

Essential ingredients