Recipe Search ResultsΤάρτα κολοκύθας με κίτρινα τυριά
Ab logo
  • Τάρτα κολοκύθας με κίτρινα τυριά

Τάρτα κολοκύθας με κίτρινα τυριά

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Christmas
Starters & nibbles
Τάρτα κολοκύθας με κίτρινα τυριά

Ingredients for 12 People

12 People
  • 5 κ.σ. νερό (για τη τάρτα)
  • 2 κ. γλ. Ζάχαρη (για τη γέμιση)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
  • 3 κ.σ. βούτυρο (για τη γέμιση)
  • 3 κ.γλ. Κόρν φλάουρ (για τη γέμιση)
  • 3 φλ. Τριμμένη κίτρινη κολοκύθα (για τη γέμιση)
  • 75 g γραβιέρα τριμμένη (για τη γέμιση)
  • 150 ml νερό (για τη γέμιση)
  • 700 ml γάλα συμπυκνωμένο (για τη γέμιση)
  • 75 g παρμεζάνα τριμμένη (για τη γέμιση)
  • Λίγο αλάτι (για τη τάρτα)
  • 1 κρόκο αβγού (για τη τάρτα)
  • 170 g βούτυρο (για τη τάρτα)
  • 250 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για τη τάρτα)
  • Λίγο πιπέρι (για τη γέμιση)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    This item is no longer available
    7070127
  • Κορν Φλάουρ  200 gr
    200 gr
    3,1 Ε/ Kg
    €0,62
    7083721
  • Start cooking

    Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο αλεύρι μαζί με το αλάτι. Ανακατεύουμε με τα χέρια το βούτυρο μαζί με το αλεύρι. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τον κρόκο αβγού με το νερό. Προσθέτουμε το μίγμα στο αλεύρι και ζυμώνουμε. Δίνουμε στη ζύμη ένα στρογγυλό σχήμα, την καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια (3-4mm), τη βάζουμε στην ταρτιέρα (27cm) και κόβουμε με προσοχή τις άκρες. Στρώνουμε από πάνω μια λαδόκολλα και γεμίζουμε με φασόλια για να αποκτήσει βάρος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 15-20 λεπτά. Βγάζουμε τη λαδόκολλα και τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 5-7 λεπτά στους 160 ο Για τη γέμιση Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 2 κ.σ. βούτυρο και προσθέτουμε την κίτρινη κολοκύθα. Αφήνουμε να ψηθεί για 5-8 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα και τη βγάζουμε. Λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τη ζάχαρη. Καραμελώνουμε ανακατεύοντας συχνά και τα προσθέτουμε στην κολοκύθα. Σε μια κατσαρόλα αναμιγνύουμε το γάλα με το νερό, προσθέτουμε το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Τέλος προσθέτουμε τα τυριά, την κίτρινη κολοκύθα με το κρεμμύδι, λίγο πιπέρι και αδειάζουμε το μίγμα στην τάρτα. Ψήνουμε στους 160 ο για 20-25 λεπτά μέχρι να δέσει η γέμιση και να ροδίσει ελαφρά.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Christmas
    Brunch
    All seasons
    Starters & nibbles
    • Τάρτα κολοκύθας με κίτρινα τυριά

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    This item is no longer available
    7070127
  • Κορν Φλάουρ  200 gr
    200 gr
    3,1 Ε/ Kg
    €0,62
    7083721