Τάρτα κολοκύθας με κίτρινα τυριά
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Christmas
Starters & nibbles
Shop this recipe

Ingredients for 12 People
- 5 κ.σ. νερό (για τη τάρτα)
- 2 κ. γλ. Ζάχαρη (για τη γέμιση)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
- 3 κ.σ. βούτυρο (για τη γέμιση)
- 3 κ.γλ. Κόρν φλάουρ (για τη γέμιση)
- 3 φλ. Τριμμένη κίτρινη κολοκύθα (για τη γέμιση)
- 75 g γραβιέρα τριμμένη (για τη γέμιση)
- 150 ml νερό (για τη γέμιση)
- 700 ml γάλα συμπυκνωμένο (για τη γέμιση)
- 75 g παρμεζάνα τριμμένη (για τη γέμιση)
- Λίγο αλάτι (για τη τάρτα)
- 1 κρόκο αβγού (για τη τάρτα)
- 170 g βούτυρο (για τη τάρτα)
- 250 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για τη τάρτα)
- Λίγο πιπέρι (για τη γέμιση)
Shop this recipe
Essential ingredients
7070127
7064221
7133790
7083721
Load 4 more products
Start cooking
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο αλεύρι μαζί με το αλάτι. Ανακατεύουμε με τα χέρια το βούτυρο μαζί με το αλεύρι. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τον κρόκο αβγού με το νερό. Προσθέτουμε το μίγμα στο αλεύρι και ζυμώνουμε. Δίνουμε στη ζύμη ένα στρογγυλό σχήμα, την καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια (3-4mm), τη βάζουμε στην ταρτιέρα (27cm) και κόβουμε με προσοχή τις άκρες. Στρώνουμε από πάνω μια λαδόκολλα και γεμίζουμε με φασόλια για να αποκτήσει βάρος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 15-20 λεπτά. Βγάζουμε τη λαδόκολλα και τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 5-7 λεπτά στους 160 ο
Για τη γέμιση
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 2 κ.σ. βούτυρο και προσθέτουμε την κίτρινη κολοκύθα. Αφήνουμε να ψηθεί για 5-8 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα και τη βγάζουμε. Λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τη ζάχαρη. Καραμελώνουμε ανακατεύοντας συχνά και τα προσθέτουμε στην κολοκύθα. Σε μια κατσαρόλα αναμιγνύουμε το γάλα με το νερό, προσθέτουμε το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Τέλος προσθέτουμε τα τυριά, την κίτρινη κολοκύθα με το κρεμμύδι, λίγο πιπέρι και αδειάζουμε το μίγμα στην τάρτα. Ψήνουμε στους 160 ο για 20-25 λεπτά μέχρι να δέσει η γέμιση και να ροδίσει ελαφρά.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Christmas
Brunch
All seasons
Starters & nibbles
Shop this recipe
Essential ingredients
7070127
7064221
7133790
7083721
Load 4 more products