Recipe Search ResultsΤάρτα με καπνιστό σολομό και μπρόκολο
Ab logo
  • Τάρτα με καπνιστό σολομό και μπρόκολο

Τάρτα με καπνιστό σολομό και μπρόκολο

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Low Carbohydrate
Brunch
Pizza/pie
Τάρτα με καπνιστό σολομό και μπρόκολο

Ingredients for 6 People

6 People
  • διάφορα πιπέρια φρεσκοτριμμένα (Για τη γέμιση)
  • ελάχιστο αλάτι (Για τη γέμιση)
  • 150 γρ. καπνιστό σολομό, κομμένο σε μέτρια κομμάτια (Για τη γέμιση)
  • 100 γρ. κασέρι τριμμένο (Για τη γέμιση)
  • 100 g φέτα (για τη γέμιση)
  • 150 γρ. ανθότυρο (Για τη γέμιση)
  • 2 αυγά (Για τη γέμιση)
  • 500 γρ. μπρόκολο (Για τη γέμιση)
  • 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, για την ταρτιέρα (Για τη ζύμη μπριζέ)
  • 1 πρέζα ζάχαρη (Για τη ζύμη μπριζέ)
  • 1/2 αλάτι (Για τη ζύμη μπριζέ)
  • 50 ml γάλα (Για τη ζύμη μπριζέ)
  • 1 κρόκο αυγού (Για τη ζύμη μπριζέ)
  • 160 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (Για τη ζύμη μπριζέ)
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (Για τη ζύμη μπριζέ)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • 7064440
  • 7136110
  • Καπνιστός Σολωμός Σκωτίας  100 gr
    This item is no longer available
    7080752
  • Start cooking

    Εκτέλεση                                                                                                                                          

    - Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
    - Βάζουμε το βούτυρο ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλας και με έναν πλάστη το μαλακώνουμε. Το μεταφέρουμε στο μπολ με το αλεύρι και προσθέτουμε τον κρόκο, το γάλα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Δουλεύουμε ελαφρά, για λίγη ώρα, το μείγμα με τα δάχτυλα, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
    - Μαζεύουμε τη ζύμη σε μια μπάλα, την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη, και στη συνέχεια την αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο και άλλη 1 ώρα εκτός ψυγείου.
    - Μισή ώρα πριν βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο ρίχνουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου, χωρίς το σκληρό κοτσάνι, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Κρατάμε 3-4 μπουκετάκια στην άκρη και λιώνουμε το υπόλοιπο μπρόκολο με ένα πιρούνι.
    - Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ΊC.
    - Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, προσθέτουμε τα τυριά, το λιωμένο μπρόκολο, τον σολομό, το αλάτι και τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια. Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε για το αλάτι.
    - Ανοίγουμε με τον πλάστη το ζυμάρι και το στρώνουμε σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα. Κυλάμε απαλά τον πλάστη επάνω του για να αφαιρέσουμε το περίσσευμα της ζύμης. Στρώνουμε από πάνω ένα αντικολλητικό χαρτί και το καλύπτουμε με ξερά φασόλια. Ψήνουμε την άδεια τάρτα για 15 λεπτά στον φούρνο.
    - Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και τα φασόλια από την άδεια τάρτα που ψήσαμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
    - Βγάζουμε την ταρτιέρα από τον φούρνο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του μπρόκολου. Στρώνουμε με ένα πιρούνι και σκορπάμε τα μπουκετάκια μπρόκολου που έχουμε κρατήσει στην άκρη.
    - Ψήνουμε την τάρτα για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Low Carbohydrate
    Brunch
    Brunch
    Spring
    Pizza/pie
    • Τάρτα με καπνιστό σολομό και μπρόκολο

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • 7064440
  • 7136110
  • Καπνιστός Σολωμός Σκωτίας  100 gr
    This item is no longer available
    7080752