Recipe Search ResultsΤάρτα με κρέμα αμυγδάλου & ρόδι
Ab logo
  • Τάρτα με κρέμα αμυγδάλου & ρόδι

Τάρτα με κρέμα αμυγδάλου & ρόδι

by Πέτρος Εμμανουήλ

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Desserts
Τάρτα με κρέμα αμυγδάλου & ρόδι

Ingredients for 6 People

6 People
  • 3 αβγά
  • 150 γρ. ρόδι καθαρισμένο (για τη γέμιση τάρτας)
  • 25 γρ. ρούμι μαύρο (για τη γέμιση τάρτας)
  • 25 γρ. αλεύρι μαλακό (για τη γέμιση τάρτας)
  • 120 γρ. αμύγδαλο πούδρα (για τη γέμιση τάρτας)
  • 2 (για γέμιση τάρτας) αβγά
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη (για τη γέμιση τάρτας)
  • 14 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ. βούτυρο φρέσκο 82%
  • 120 γρ. βούτυρο φρέσκο 82% (για τη γέμιση τάρτας)
  • 600 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 100 γρ. μέλι (για τη γέμιση τάρτας)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Ρόδια Ελληνικά
    This item is no longer available
    7063274
  • Ρούμι Μαύρο 700ml
    700 ml
    28,76 Ε/ L
    €20,13
    7091545
  • ΑΛΕΥΡΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΛΑΚΟ 1 KGR
    This item is no longer available
    7069681
  • Start cooking

    Για βάση τάρτας: Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη σε ένα μίξερ με σύρμα και τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, δηλαδή το βούτυρο να φουσκώσει και να πάρει ένα λευκό χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά σιγά-σιγά μέχρι να γίνουν ένα με το υπόλοιπο μίγμα. Τέλος, κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας πολύ απαλά με το χέρι μέχρι να δέσει το μίγμα σε ένα απαλό ζυμάρι. Πριν το ανοίξουμε στη φόρμα ψησίματος το αφήνουμε 20 λεπτά στο ψυγείο να «ξεκουραστεί». Απλώνουμε το ζυμάρι σε μία ταρτιέρα και τρυπάμε τη βάση με ένα πιρούνι (για να μην μας σηκωθεί στο ψήσιμο). Ψήνουμε στους 180ºC για περίπου 15 λεπτά. Προσοχή! Δεν πειράζει αν είναι λίγο λευκή στη μέση η τάρτα διότι θα ξαναψηθεί μόλις βάλουμε το μίγμα.

    Για γέμιση τάρτας: Βάζουμε το βούτυρο με την άχνη σε ένα μίξερ με σύρμα και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέτουμε λίγα-λίγα τα αβγά μέχρι να γίνουν ένα με τα υπόλοιπα υλικά. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ανακατεύοντας ελαφρά με μία κουτάλα ρίχνουμε το ρούμι, το ρόδι, το αμύγδαλο πούδρα και το αλεύρι. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά μας βάζουμε το μίγμα στην τάρτα και ψήνουμε στους 160ºC για 40 με 45 λεπτά. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμη μόλις η επιφάνεια της τάρτας μας ροδίσει. Τέλος, όπως θα τη βγάλουμε ζεστή ρίχνουμε από επάνω το μέλι. Για το γαρνίρισμα απλώνουμε επάνω ρόδι με μέλι.

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Other
    Winter
    Desserts
    • Τάρτα με κρέμα αμυγδάλου & ρόδι

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Ρόδια Ελληνικά
    This item is no longer available
    7063274
  • Ρούμι Μαύρο 700ml
    700 ml
    28,76 Ε/ L
    €20,13
    7091545
  • ΑΛΕΥΡΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΛΑΚΟ 1 KGR
    This item is no longer available
    7069681