Recipe Search ResultsΤάρτα με λευκά τυριά και ψητά λαχανικά
Ab logo
  • Τάρτα με λευκά τυριά και ψητά λαχανικά

Τάρτα με λευκά τυριά και ψητά λαχανικά

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Christmas
Main courses
Τάρτα με λευκά τυριά και ψητά λαχανικά

Ingredients for 6 People

6 People
  • 1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ (για τη βάση)
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου και βασιλικού (για τη γέμιση)
  • 1 λεμόνι, ξύσμα (για τη γέμιση)
  • 2 αβγά (για τη γέμιση)
  • 250 g ανθότυρο νωπό ή μυζήθρα (για τη γέμιση)
  • 250 g φέτα (για τη γέμιση)
  • 1 κ.γ. ζάχαρη (για τη βάση)
  • 1 κ.γ. αλάτι (για τη βάση)
  • 1 κρόκος αβγού (για τη βάση)
  • 100 g ελαιόλαδο (για τη βάση)
  • 100 g γιαούρτι στραγγιστό (για τη βάση)
  • 250 g αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις (για τη βάση)
  • 1 φλ. γάλα (για τη γέμιση)
  • αλάτι και πιπέρι (για τη γέμιση)
  • 1 μέτρια μελιτζάνα, σε φέτες 0,5 εκ.
  • 1 μεγαλούτσικο κολοκύθι, σε φέτες 0,5 εκ.
  • 2 πιπεριά Φλωρίνης, σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μικρή μαραθόριζα, σε φέτες
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • λίγη ξερή μαντζουράνα

Start cooking

• Ζύμη: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, κάνουμε μια λακκούβα στη μέση, ρίχνουμε εκεί το γιαούρτι, το λάδι, τον κρόκο, το αλάτι και τη ζάχαρη και ζυμώνουμε, μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη ελαστική και ομοιογενή. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί. • Ψητά λαχανικά: Στρώνουμε το ταψί φούρνου με λαδόκολλα και απλώνουμε εκεί όλα τα λαχανικά, σε μονή στρώση. Ραντίζουμε με λάδι, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μαντζουράνα και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200°C, μέχρι να μαλακώσουν και να καψαλιστούν οι άκρες τους. • Γέμιση: Λιώνουμε τα τυριά με πιρούνι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. • Τάρτα: Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη, ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες, σε φύλλο με πάχος 3 χιλιοστά. Αφαιρούμε την επάνω λαδόκολλα, αναποδογυρίζουμε τη ζύμη σε λαδωμένη ταρτιέρα με διάμετρο 26 εκ., καλύπτοντας και τα τοιχώματα, και αφαιρούμε και τη δεύτερη λαδόκολλα. Τρυπάμε τη ζύμη σε διάφορα σημεία και αδειάζουμε πάνω της τη γέμιση. Βγάζουμε τα λαχανικά από τον φούρνο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε την τάρτα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη. • Αφήνουμε να κρυώσει, διακοσμούμε την επιφάνεια με τα ψητά λαχανικά και ραντίζουμε με λίγο λάδι. Σερβίρουμε αμέσως.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Christmas
Lunch
Main courses
  • Τάρτα με λευκά τυριά και ψητά λαχανικά