Start cooking
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC. Σ’ένα μπολ ανακατέψτε μαζί τα τριμμένα μπισκότα και το βούτυρο. Σε μία φόρμα για τάρτες μεταφέρετε το μείγμα και πιέστε το με τη βάση ενός ποτηριού ή ένα κουτάλι, ώστε να σχηματίσει μία τάρτα. Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε για 10 λεπτά. Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει. Σ’ ένα μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει. Λίγο πριν αφρατέψει ρίξτε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάλτε σ΄ένα μπολ 2/3 κούπας από το μείγμα. Αναμείξτε το υπόλοιπο μείγμα με γιαούρτι και ρίξτε το στην τάρτα. Στα 2/3 κούπας από το μείγμα που κρατήσατε νωρίτερα προσθέστε λίγο από τον πουρέ βατόμουρο ή τη μαρμελάδα βατόμουρο και αναμείξτε μέχρι το μείγμα να γίνει ροζ. Στη συνέχεια ρίξτε μεγάλες σταγόνες από το μείγμα με το βατόμουρο μέσα στο μείγμα της τάρτας που έχετε ήδη βάλει. Μετά, ρίξτε τον υπόλοιπο πουρέ βατόμουρο ή τη μαρμελάδα βατόμουρο πάνω από το μείγμα. Βάλτε το στην κατάψυξη για 4 ώρες ώστε να παγώσει. Ύστερα το βγάζετε, το κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια και το σερβίρετε. Tip: Καλό θα ήταν αφού παγώσει στην κατάψυξη και πριν το σερβίρετε, να το αφήσετε 10 λεπτά έξω για να μαλακώσει.