Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για τάρτα, απλώνουμε τη ζύμη στην επιφάνεια της φόρμας και αφαιρούμε ό,τι περισσεύει στις άκρες. Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι και την σκεπάζουμε με χαρτί φούρνου. Στη συνέχεια την καλύπτουμε με φασόλια και ψήνουμε για 10’.
Αφαιρούμε τα φασόλια και το χαρτί φούρνου και την αφήνουμε να κρυώσει. Σοτάρουμε το σπανάκι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αβγά, το μαλακό τυρί, το γιαούρτι και το κεφαλοτύρι. Έπειτα προσθέτουμε το σοταρισμένο σπανάκι, τον μάραθο, τα μισά κουκουνάρια και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μίγμα στη μισοψημένη ζύμη, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα κουκουνάρια και ψήνουμε για 15’ – 20’, μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.