facebook-pixel
Recipe Search ResultsΤάρτα με σπανάκι και πρόβειο μαλακό τυρί Barrelato
Ab logo
  • Τάρτα με σπανάκι και πρόβειο μαλακό τυρί Barrelato
Τάρτα με σπανάκι και πρόβειο μαλακό τυρί Barrelato

Τάρτα με σπανάκι και πρόβειο μαλακό τυρί Barrelato

by Γεύσεις με παράδοση
31'- 60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

1 serving
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 3 κ.σ. κουκουνάρια καβουρντισμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 220 γρ. τυρί μαλακό βαρελάτο
  • 2 αβγά
  • 1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο ζύμης για τάρτα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 3 κ.σ. κουκουνάρια καβουρντισμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 220 γρ. τυρί μαλακό βαρελάτο
  • 2 αβγά
  • 1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο ζύμης για τάρτα

Start cooking

 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για τάρτα, απλώνουμε τη ζύμη στην επιφάνεια της φόρμας και αφαιρούμε ό,τι περισσεύει στις άκρες. Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι και την σκεπάζουμε με χαρτί φούρνου. Στη συνέχεια την καλύπτουμε με φασόλια και ψήνουμε για 10’.
Αφαιρούμε τα φασόλια και το χαρτί φούρνου και  την αφήνουμε να κρυώσει. Σοτάρουμε το σπανάκι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αβγά, το μαλακό τυρί, το γιαούρτι και το κεφαλοτύρι. Έπειτα προσθέτουμε το σοταρισμένο σπανάκι, τον μάραθο, τα μισά κουκουνάρια και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μίγμα στη μισοψημένη ζύμη, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα κουκουνάρια και ψήνουμε για 15’ – 20’, μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Classic
Other
Other
All seasons
Main courses

Shop recipe for 1 serving