Τάρτα με σπανάκι και πρόβειο μαλακό τυρί Barrelato
Duration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yet
Ingredients for 1 People
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
- 3 κ.σ. κουκουνάρια καβουρντισμένα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 30 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- 220 γρ. τυρί μαλακό βαρελάτο
- 2 αβγά
- 1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
- 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο ζύμης για τάρτα
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για τάρτα, απλώνουμε τη ζύμη στην επιφάνεια της φόρμας και αφαιρούμε ό,τι περισσεύει στις άκρες. Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι και την σκεπάζουμε με χαρτί φούρνου. Στη συνέχεια την καλύπτουμε με φασόλια και ψήνουμε για 10’.
Αφαιρούμε τα φασόλια και το χαρτί φούρνου και την αφήνουμε να κρυώσει. Σοτάρουμε το σπανάκι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αβγά, το μαλακό τυρί, το γιαούρτι και το κεφαλοτύρι. Έπειτα προσθέτουμε το σοταρισμένο σπανάκι, τον μάραθο, τα μισά κουκουνάρια και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μίγμα στη μισοψημένη ζύμη, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα κουκουνάρια και ψήνουμε για 15’ – 20’, μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.