Start cooking
Ζύμη: Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό, μαζί με 2 κ.σ. από το αλεύρι. Αφήνουμε το μείγμα να αφρίσει.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο, τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε και το μείγμα της μαγιάς, χτυπάμε για λίγο και προσαρμόζουμε στο μίξερ το γάντζο για ζύμες.
Προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε με το γάντζο μέχρι να φτιάξουμε ελαστική ζύμη. Την ξεκολλάμε από το γάντζο, την πλάθουμε σε μπάλα και τη βάζουμε σε μπολ που σκεπάζουμε καλά με διάφανη μεμβράνη. Την αφήνουμε σε χλιαρό μέρος για 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.
Γέμιση: Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τις μαραθόριζες και το πράσο για 10 – 12 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το σκόρδο και μετά από 1/2 λεπτό σβήνουμε με το ξίδι Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τάρτα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με πάχος περίπου 1/2 εκατοστό και με διάμετρο τόση ώστε να φτάσει να ντύσει μια φόρμα για τάρτα (ή ένα ταψάκι) με διάμετρο 28 εκ., καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη ζύμη, γεμίζουμε με ρύζι και ψήνουμε για 20 λεπτά. Βγάζουμε χαρτί και ρύζι και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Χτυπάμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε την τάρτα με το μείγμα της γέμισης και από πάνω σκορπίζουμε το μαραθόσπορο και τη γραβιέρα. Περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 35 - 40 λεπτά. Αφήνουμε την τάρα να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε.