Recipe Search ResultsΤάρτα πορτοκάλι
Ab logo
  • Τάρτα πορτοκάλι

Τάρτα πορτοκάλι

by Στέλιος Παρλιάρος

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

High

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Desserts
Τάρτα πορτοκάλι

Ingredients for 8 People

8 People
  • 3 αβγά μικρά (για την κρέμα αμυγδάλου)
  • 400 γρ. Ζάχαρη (για την κομπόστα πορτοκάλι)
  • 25 γρ. Αλεύρι (για την κρέμα αμυγδάλου)
  • 125 γρ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα σε μορφή σκόνης (για την κρέμα αμυγδάλου)
  • 125 γρ. άχνη ζάχαρη (για την κρέμα αμυγδάλου)
  • 60 γρ. αμύγδαλο αποφλοιωμένα σε μορφή σκόνης (για τη ζύμη)
  • 125 γρ. Βούτυρο (για την κρέμα αμυγδάλου)
  • 1 αβγό (για τη ζύμη)
  • 190 γρ. ζάχαρη άχνη (για τη ζύμη)
  • 150 γρ. Βούτυρο (για τη ζύμη)
  • 250 γρ. Αλεύρι (για τη ζύμη)
  • 25 γρ. μαύρο ρούμι (για την κρέμα αμυγδάλου)
  • 600 γρ. Νερό (για την κομπόστα πορτοκάλι)
  • 40 γρ. κορν φλάουερ (για την κρέμα ζαχαροπλαστικής)
  • 2 πορτοκάλια χωρίς κουκούτσια (για την κομπόστα πορτοκάλι)
  • 3 κρόκοι αβγών (για την κρέμα ζαχαροπλαστικής)
  • 1 αβγό (για την κρέμα ζαχαροπλαστικής)
  • 80 γρ. Ζάχαρη (για την κρέμα ζαχαροπλαστικής)
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος (για την κρέμα ζαχαροπλαστικής)
  • 400 γρ. φρέσκο γάλα (για την κρέμα ζαχαροπλαστικής)

Start cooking

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σ’ ένα σκεύος και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου. Ανοίγουμε το ζυμάρι σε μια φόρμα τάρτας 22-25 εκ. διαμέτρου και 2 εκ. ύψους. Τοποθετούμε μέσα σε αυτή μια μεμβράνη και στο εσωτερικό της βάζουμε φασόλια ή ρύζι μέχρι την επιφάνειά της. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οCγια 15 λεπτά. Αφαιρούμε με προσοχή τη μεμβράνη μαζί με τα φασόλια ή το ρύζι και γεμίζουμε με την κρέμα που ακολουθεί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με την άχνη και τα αμύγδαλα και ρίχνουμε σταδιακά ένα-ένα τα αβγά έως ότου φουσκώσει το μίγμα. Προσθέτουμε το ρούμι και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι. Σκεπάζουμε την κρέμα και την αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να ξεκουραστεί. 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αβγά. Πριν βράσει το γάλα το ρίχνουμε στο μίγμα των αβγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ Με πολύ προσοχή πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα πορτοκάλια. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά. Αδειάζουμε αυτό το σιρόπι πάνω από τα πορτοκάλια και το αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες τουλάχιστον. ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ Παίρνουμε ½ κιλό από την κρέμα αμυγδάλου που έχουμε φτιάξει και 300 γρ. από την κρέμα ζαχαροπλαστικής και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Γεμίζουμε με αυτήν την κρέμα τη μισοψημένη μας τάρτα. Ψήνουμε στους 170ºC για 40 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και την καλύπτουμε με τις φέτες πορτοκαλιού αφού προηγουμένως τις έχουμε στραγγίξει σε απορροφητικό χαρτί. Καλύπτουμε τα πορτοκάλια με ζελέ κυδωνιού ή μήλου.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts
  • Τάρτα πορτοκάλι