Recipe Search ResultsΤάρτα σοκολάτα με σύκα
Ab logo
  • Τάρτα σοκολάτα με σύκα

Τάρτα σοκολάτα με σύκα

by Πέτρος Εμμανουήλ

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Desserts
Τάρτα σοκολάτα με σύκα

Ingredients for 6 People

6 People
  • 300 γρ. βούτυρο φρέσκο 82% (για βάση τάρτας)
  • 170 γρ. ζάχαρη άχνη (για βάση τάρτας)
  • 2 (για βάση τάρτας) αβγά
  • 50 γρ. κακάο (για βάση τάρτας)
  • 400 γρ. αλεύρι μαλακό (για βάση τάρτας)
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος ζωική 35% (για γέμιση τάρτας)
  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (για γέμιση τάρτας)
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα Nestle Dessert (για γέμιση τάρτας)
  • 150 γρ. σύκα αποξηραμένα (για γέμιση τάρτας)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 gr
    1,38 Ε/ Kg
    €0,55
    7066177
  • Κακάο Σκόνη 125g
    125 gr
    6,96 Ε/ Kg
    €0,87
    7084522
  • Start cooking

    Για βάση τάρτας: Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη σε ένα μίξερ με σύρμα και τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, δηλαδή το βούτυρο να φουσκώσει και να πάρει ένα λευκό χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά σιγά-σιγά μέχρι να γίνουν ένα με το υπόλοιπο μίγμα. Τέλος, κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και το κακάο, ανακατεύοντας πολύ απαλά με το χέρι μέχρι να δέσει το μίγμα σε ένα απαλό ζυμάρι. Πριν το ανοίξουμε στη φόρμα ψησίματος το αφήνουμε 20 λεπτά στο ψυγείο να «ξεκουραστεί». Απλώνουμε το ζυμάρι σε μία ταρτιέρα και τρυπάμε τη βάση με ένα πιρούνι (για να μην μας σηκωθεί στο ψήσιμο). Ψήνουμε στους 180ºC για περίπου 20 λεπτά.

    Για γέμιση τάρτας: Σε μία μεγάλη λεκάνη τοποθετούμε την κουβερτούρα και τα σύκα αφού τα έχουμε ψιλοκόψει με μαχαίρι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά. Σε μία λεκάνη βάζουμε τα αβγά με τη ζάχαρη, τα τοποθετούμε σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε με ένα σύρμα έως ότου λιώσει η ζάχαρη. Μόλις βράσει η κρέμα γάλακτος τη ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη με την κουβερτούρα και τα σύκα και ανακατεύουμε ελαφρά με μία κουτάλα μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Προθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ρευστό μίγμα. Τέλος, το προσθέτουμε στην τάρτα μέχρι επάνω και ψήνουμε στους 150ºC για 20 με 30 λεπτά. Για γαρνίρισμα μπορείτε να καραμελώσετε σύκα.

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Other
    All seasons
    Desserts
    • Τάρτα σοκολάτα με σύκα

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 gr
    1,38 Ε/ Kg
    €0,55
    7066177
  • Κακάο Σκόνη 125g
    125 gr
    6,96 Ε/ Kg
    €0,87
    7084522