Recipe Search ResultsΤαρτάκια με τραχανά
Ab logo
  • Ταρτάκια με τραχανά

Ταρτάκια με τραχανά

by Βίκυ Σμυρλή

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Starters & nibbles
Ταρτάκια με τραχανά

Ingredients for 4 People

4 People
  • 3 φλιτζάνια γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι τραχανά ξινό
  • 4 κουταλιές της σούπας τυρί γκούντα τριμμένο
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Ρίχνετε το γάλα, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι σε μία κατσαρόλα. Όταν πάρει μία βράση προσθέτετε τον τραχανά. Σβήνετε το μάτι και ανακατεύετε συνεχώς με ένα σύρμα το μίγμα, μέχρι να δέσεικαι να γίνει σαν σφικτή κρέμα. Το αφήνετε λίγο να κρυώσει και προσθέτετε το τυρί ανακατεύοντας γρήγορα για να μην ζεσταθεί και μείνει πάνω στο σύρμα. Μοιράζετε το μίγμα σε 8 – 10 βουτυρωμένες ατομικές φορμίτσες για ταρτάκια. Για ευκολία στο ξεφορμάρισμα στρώνετε μια βρεγμένη λαδόκολα μέσα στην φόρμα. Για να απλώσετε ομοιόμορφα το μίγμα μέσα στις φορμίτσες βουτάτε ένα κουταλάκι σε νερό και με το πίσω μέρος πιέζετε το μίγμα να πάει ομοιόμορφα παντού και να σηκωθεί λίγο στα πλάγια για να έχει βάθος να κρατήσει τα υλικά της γέμισης. Ψήνετε τα ταρτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά περίπου, ή μέχρι να ροδίσουν. Προτάσεις για γέμιση:• Αβγοτάραχο σε φετούλες με φέτες λεμονιού.• Μπριάμ σε μικρά κομματάκια.• Κυβάκια φρέσκιας τομάτας καλά στραγγισμένα με τυρί φέτα, σοταρισμένες ροδέλες κρεμμυδιού ή ωμές με 2 αντσούγιες, λίγη κάπαρη και μαϊντανό ψιλοκομμένο.• Τόνο με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και άνηθο. 2 – 3 λουκάνικα κοκτέιλ με μουστάρδα και ροδέλες αγγουράκι τουρσί.• Τυρί ροκφόρ χτυπημένο με λίγη ξινή κρέμα γάλακτος και ένα φυλλαράκι δυόσμο.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Brunch
All seasons
Starters & nibbles
  • Ταρτάκια με τραχανά

Shop this recipe

Essential ingredients