Recipe Search ResultsTarte tatin με αχλάδι
Ab logo
  • Tarte tatin με αχλάδι

Tarte tatin με αχλάδι

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Desserts
Tarte tatin με αχλάδι

Ingredients for 8 People

8 People
  • 300 γρ. Σφολιάτα
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 8 αχλάδια
  • 40 γρ. βούτυρο

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    This item is no longer available
  • Already in the kitchen

    Start cooking

    Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και φτιάχνουμε μία καραμέλα σκούρου χρώματος. Την αδειάζουμε αμέσως σε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. και κινούμε το ταψί έτσι ώστε η καραμέλα να απλωθεί παντού. Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στα δύο και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τοποθετούμε τα αχλάδια πάνω από την καραμέλα έτσι ώστε η καθαρισμένη πλευρά να ακουμπάει στην καραμέλα. Γεμίζουμε τα κενά μεταξύ των αχλαδιών με τέταρτα του αχλαδιού. Είναι σημαντικό να στριμώχνουμε τα αχλάδια μεταξύ τους έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά. Πάνω απ’ αυτά βάζουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τη σφολιάτα στη διάμετρο του ταψιού και τρυπάμε την επιφάνειά της με ένα πηρούνι. Μ’ αυτήν καλύπτουμε τα αχλάδια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για μισή ώρα μέσα στη φόρμα και ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Dessert
    All seasons
    Desserts
    • Tarte tatin με αχλάδι

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    This item is no longer available
  • Already in the kitchen