Θρακιώτικο αρνί φούρνου γεμιστό με ψωμί βουτηγμένο σε γάλα, με πατατούλες και σάλτσα μουστάρδας
by Akis Petretzikis

Hard
>60'
0/5
Medium
Ingredients for
Ingredients 8 servings
- 200 g ψωμί σε μπουκιές, βουτηγμένο σε γάλα
- πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- 2 ποτήρια ζωμός κρέατος
- μισό ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 χούφτα σταφίδες ξανθές
- 50 g κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 2 μπούτια αρνίσια ολόκληρα ξεκοκαλισμένα (για να κάνουμε ρολό)
- 100 g βούτυρο
- 250 g ρύζι
- 1 kg πατάτα baby (πλυμένη και βρασμένη για 10’)
- ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 10 κρεμμυδάκια φρέσκα (ή 1 ματσάκι σχοινόπρασο)
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 συκωταριά ολόκληρη ψιλοκομμένη (πλεμόνι, συκώτι και καρδιά)
- 200 g ψωμί σε μπουκιές, βουτηγμένο σε γάλα
- πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- 2 ποτήρια ζωμός κρέατος
- μισό ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 χούφτα σταφίδες ξανθές
- 50 g κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 2 μπούτια αρνίσια ολόκληρα ξεκοκαλισμένα (για να κάνουμε ρολό)
- 100 g βούτυρο
- 250 g ρύζι
- 1 kg πατάτα baby (πλυμένη και βρασμένη για 10’)
- ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι