Recipe Search ResultsΘράψαλα γεμιστά με φακές και μυρωδικά
Ab logo
  • Θράψαλα γεμιστά με φακές και μυρωδικά

Θράψαλα γεμιστά με φακές και μυρωδικά

by Τίνα Webb

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

1 of 5
Classic
Lenten
Main courses
Θράψαλα γεμιστά με φακές και μυρωδικά

Ingredients for 4 People

4 People
  • 4 μέτρια θράψαλα ΑΒ
  • Αλάτι
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί Λήμνος
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ΑΒ
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
  • 300 γρ. φακές ψιλές ΑΒ
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Ελαιόλαδο  1lt
    1 L
    4,29 Ε/ L
    €4,29
    7143658
  • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ 50 GR
    This item is no longer available
    7101795
  • Start cooking

    Καθαρίζετε τα θράψαλα και χωρίζετε τα πλοκάμια από το σώμα. Βράζετε τις φακές λίγο για να κρατάνε. Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό, τον άνηθο και το βασιλικό και ανακατεύετε με το ψιλοκομμένο σκόρδο, το κουκουνάρι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνετε στο παραπάνω μίγμα τις φακές, ανακατεύετε και γεμίζετε τα θράψαλα. Κλείνετε τα ανοίγματα με τα πλοκάμια. Τα τοποθετείτε σε ταψάκι και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρασί. Πασπαλίζετε με χονδροτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. Ψήνετε τα θράψαλα στους 180οC μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα (γύρω στα 25λεπτά). Σερβίρετε με μια σαλάτα εποχής.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Lenten
    Lunch
    All seasons
    Main courses
    • Θράψαλα γεμιστά με φακές και μυρωδικά

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Ελαιόλαδο  1lt
    1 L
    4,29 Ε/ L
    €4,29
    7143658
  • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ 50 GR
    This item is no longer available
    7101795