Θράψαλα γεμιστά με φακές και μυρωδικά
by Τίνα Webb
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
1 of 5Classic
Lenten
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 4 μέτρια θράψαλα ΑΒ
- Αλάτι
- 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί Λήμνος
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ΑΒ
- 50 γρ. κουκουνάρι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
- 1 κουταλιά της σούπας άνηθο
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
- 300 γρ. φακές ψιλές ΑΒ
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7072827
7087788
7143658
7101795
Load 4 more products
Start cooking
Καθαρίζετε τα θράψαλα και χωρίζετε τα πλοκάμια από το σώμα. Βράζετε τις φακές λίγο για να κρατάνε. Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό, τον άνηθο και το βασιλικό και ανακατεύετε με το ψιλοκομμένο σκόρδο, το κουκουνάρι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνετε στο παραπάνω μίγμα τις φακές, ανακατεύετε και γεμίζετε τα θράψαλα. Κλείνετε τα ανοίγματα με τα πλοκάμια. Τα τοποθετείτε σε ταψάκι και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρασί. Πασπαλίζετε με χονδροτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. Ψήνετε τα θράψαλα στους 180οC μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα (γύρω στα 25λεπτά). Σερβίρετε με μια σαλάτα εποχής.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Lenten
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7072827
7087788
7143658
7101795
Load 4 more products