Recipe Search ResultsΘράψαλα γεμιστά με ρύζι και κουκουνάρι
Ab logo
  • Θράψαλα γεμιστά με ρύζι και κουκουνάρι

Θράψαλα γεμιστά με ρύζι και κουκουνάρι

by Εύα Μονοχάρη

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Green Day
Main courses
Θράψαλα γεμιστά με ρύζι και κουκουνάρι

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1500 g θράψαλα καθαρισμένα
  • 300 g ρύζι basmati
  • 50 g κουκουνάρι
  • 1 μαραθόριζα, ψιλοκομμένη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1/2 μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κ/σ άνηθος ψιλοκομμένος
  • 250 g σάλτσα τομάτας
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml ούζο ή τσίπουρο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • λεμόνι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος

Start cooking

1. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με τα 20ml από το ελαιόλαδο τη μαραθόριζα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο για 2-3’, όταν μαλακώσουν προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με το ούζο, τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. 2. Αποσύρουμε, προσθέτουμε το κουκουνάρι, τον μαϊντανό και τον άνηθο και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. 3. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα θράψαλα και τα τοποθετούμε, το ένα δίπλα στο άλλο, σε πλατιά κατσαρόλα. 4. Αναμειγνύουμε τη σάλτσα τομάτας με 200ml ζεστό νερό και περιχύνουμε τα θράψαλα. 5. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και όταν πάρει μια βράση προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα θράψαλα, περίπου 40-45΄. 6. Σερβίρουμε τα θράψαλα ζεστά ή κρύα με λεμόνι και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Tips: -Μπορούμε αντί για το ζεστό νερό να χρησιμοποιήσουμε ζωμό ή λευκό κρασί -Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη γέμιση με πιπεριά ψιλοκομμένη, κάπαρη ή ελιές
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Green Day
Lunch
Spring
Main courses
  • Θράψαλα γεμιστά με ρύζι και κουκουνάρι