Τιαν λαχανικών στο φούρνο
by AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Easter
Main courses

Ingredients for 4 People
- 100 ml έ. π. ελαιόλαδο
- 3 κρεμμύδια μέτρια, σε λεπτές φέτες
- 4 μελιτζάνες μακρόστενες, σε ροδέλες 1 εκ.
- 3 ντομάτες μεγάλες
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 4 κολοκύθια μεγάλα, σε ροδέλες 1 εκ.
- 1 κίτρινη πιπεριά (προαιρετικά)
- 1 κ. γ. θυμάρι
- 1 κ. γ. μαύρο πιπέρι
- 1 κ. γ. αλάτι
Start cooking
• Ζεσταίνουμε το γκριλ του φούρνου στη μέγιστη θερμοκρασία.
• Καλύπτουμε μια λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε τις μελιτζάνες σε μονή στρώση και τις περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο.
• Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Βγάζουμε τη λαμαρίνα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
• Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με 3 κ. σ. από το υπόλοιπο ελαιλάδο, σε
μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 10’. Προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε μέχρι να αφήσει τα αρώματά του.
• Παράλληλα, κόβουμε τις τομάτες στη μέση, αφαιρούμε το κοτσάνι, τις κόβουμε σε φέτες 1 εκ. και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Τις περιχύνουμε με 1 κ. σ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε και τα κολοκύθια, περιχύνουμε κι αυτά με άλλες 2 κ. σ. ελαιόλαδο. Κόβουμε την πιπεριά σε ροδέλες 1 εκ.
• Πασπαλίζουμε τα λαχανικά (τομάτες, μελιτζάνες, κολοκύθια, πιπεριά) με το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι.
• Απλώνουμε το κρεμμύδι στον πάτο μεγάλου πυρέξ. Στρώνουμε σε σειρά τις φέτες των λαχανικών. Σε κάθε στρώση, υπερκαλύπτει -λίγο- η μία φέτα λαχανικών την άλλη.
• Ψήνουμε για 40’. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Easter
Lunch
Spring
Main courses