Recipe Search ResultsΤηγανιά με φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, φασκόμηλο, μέλι και μουστάρδα
Ab logo
  • Τηγανιά με φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, φασκόμηλο, μέλι και μουστάρδα

Τηγανιά με φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, φασκόμηλο, μέλι και μουστάρδα

by AB Food Stories

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Τηγανιά με φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, φασκόμηλο, μέλι και μουστάρδα

Ingredients for 4 People

4 People
  • 700 g φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου «ΑΒ Επιλογή», σε λωρίδες
  • 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο + έξτρα λάδι για το τηγάνισμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, με το τρυφερό πράσινο μέρος
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια
  • 2 κουτ. γλυκού φασκόμηλο ξερό
  • 5 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 800 g πατατούλες μικρές
  • πάπρικα γλυκιά
  • ανθός αλατιού

Start cooking

• Βράζουμε τις πατάτες σε ελαφρώς αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε στη μέση. • Φτιάχνουμε ένα δυνατό αφέψημα με το ενάμισι κουταλάκι από το φασκόμηλο και 1 φλιτζάνι νερό. • Ζεσταίνουμε καλά ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μισό κοτόπουλο. Σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε και το βγάζουμε στην άκρη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο λάδι και κοτόπουλο. • Ξαναβάζουμε στο τηγάνι όλο το κοτόπουλο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και σοτάρουμε για 3 λεπτά όλα τα υλικά μαζί. • Σβήνουμε με το αφέψημα του φασκόμηλου, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά. • Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το γιαούρτι ανακατεμένο με τη μουστάρδα, το μέλι και τα υπόλοιπα φυλλαράκια του φασκόμηλου και σείουμε το τηγάνι, να ενωθούν όλα τα υλικά. Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα του φαγητού. • Παράλληλα, βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με το λάδι, να κάψει καλά, και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. • Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, συνοδεύοντας με τις πατάτες, τις οποίες πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού και πάπρικα.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Τηγανιά με φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, φασκόμηλο, μέλι και μουστάρδα