Τηγανιά με μανιτάρια & ποικιλία από ψητά λουκάνικα
by Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Starters & nibbles
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 5 λουκάνικα
- 600 γρ. φρέσκα μανιτάρια (πλευρώτους, ασπρομανίταρα, portobello κ.α.)
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
- 1/4 φλιτζάνι μαύρη μπίρα
Shop this recipe
Essential ingredients
7140578
7149169
This item is no longer available
7231636
7064239
Load 3 more products
Start cooking
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με νωπό πανί και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλα μαντέμι ή τηγάνι με χοντρή βάση και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι με το καυτό λάδι, αλλά δεν ανακατεύουμε για να μην αποβάλλουν τα υγρά τους. Αφού ψηθούν σε σιγανή φωτιά για 2-3', τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε να μαλακώσουν σε δυνατή φωτιά. Παράλληλα ψήνουμε τα λουκάνικα στην γκριλιέρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 5-6'. Τα τοποθετούμε σε ξύλο κοπής, τα κόβουμε σε φέτες και τα προσθέτουμε στην τηγανιά μαζί μετα υγρά τους. Ανακατεύουμε με τα μανιτάρια και σβήνουμε με μαύρη μπίρα.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Brunch
All seasons
Starters & nibbles
Shop this recipe
Essential ingredients
7140578
7149169
This item is no longer available
7231636
7064239
Load 3 more products