facebook-pixel
Recipe Search ResultsΤηγανίτες μαρίδας
Ab logo
  • Τηγανίτες μαρίδας
Τηγανίτες μαρίδας

Τηγανίτες μαρίδας

by Σιμόνη Καφίρη
Easy
1'- 30'
0/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1/2 κιλό ψιλό μαριδάκι
  • 250 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • Αλάτι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλεύρι
  • 1/2 κιλό ψιλό μαριδάκι
  • 250 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • Αλάτι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλεύρι

Start cooking

Πλένετε και καθαρίζετε το μαριδάκι. Το βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίσει για μερικά λεπτά. Το ανακατεύετε με τα κρεμμύδια και αλατίζετε. Ρίχνετε στο μίγμα τόσο αλεύρι ώστε να αλευρωθεί καλά. Το κοσκινίζετε για να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι. Ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και ρίχνετε κουταλιές από το μίγμα. Πιέζετε την επιφάνεια ώστε να πλατύνει και τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές. Μεταφέρετε τις τηγανίτες με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί. Τις σερβίρετε ζεστές, παρέα με καυτερή άγρια ρόκα.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Everyday recipe
Brunch
All seasons
Starters & nibbles

Shop recipe for 4 servings

Already in the kitchen