Τηγανίτες με αλμυρή σως μελιού
by #MadeWithAB
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Breakfast
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 2 People
- 50 ml μέλι θυμαρίσιο «ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- 1,5 κ.γ. baking powder
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 700 ml χλιαρό νερό
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κ.γ. ανθό αλατιού
Shop this recipe
Essential ingredients
7135652
7086868
7069573
7234632
Load 2 more products
Start cooking
• Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και ανακατεύοντας με ένα σύρμα, ρίχνετε το νερό μέχρι να έχετε ένα χυλό (αν είναι πολύ πηχτός, ρίχνετε ακόμα 50 ml νερό).
• Σε ένα τηγάνι, βάζετε σε μέτρια φωτιά λάδι μέχρι τη μέση και ρίχνετε μία κουταλιά τη φορά από το μείγμα της τηγανίτας.
• Γυρίζετε τις τηγανίτες και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, βγάζετε σε αντικολλητικό χαρτί και σερβίρετε με τη σάλτσα μελιού.
• Για τη σάλτσα μελιού, ζεσταίνετε το μέλι με το αλάτι ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει.
• Σε ένα τηγάνι, βάζετε σε μέτρια φωτιά λάδι μέχρι τη μέση και ρίχνετε μία κουταλιά τη φορά από το μείγμα της τηγανίτας.
• Γυρίζετε τις τηγανίτες και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, βγάζετε σε αντικολλητικό χαρτί και σερβίρετε με τη σάλτσα μελιού.
• Για τη σάλτσα μελιού, ζεσταίνετε το μέλι με το αλάτι ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Breakfast
Breakfast
All seasons,Summer
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7135652
7086868
7069573
7234632
Load 2 more products