Τηγανίτες με κουάκερ και ασπράδι
by AB FOODSTORIES
Difficulty
AveragePricing
LowRating
Not rated yetLow Fat
Pancake Day
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1/2 φλ. νιφάδες βρόμης
- 1 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ. σ. ζάχαρη καστανή
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ. γ. κανέλα
- 3 ασπράδια αβγών
- 250 ml γάλα
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο + 30 ml για το τηγάνισμα
Shop this recipe
Essential ingredients
7130911
7071658
7308770
7136110
Load 4 more products
Start cooking
Χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι, τις νιφάδες βρόμης μέχρι να γίνουν σκόνη και αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι ολικής άλεσης, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το γάλα και τη 1 κ. σ. ελαιόλαδο, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν.Ενσωματώνουμε το μείγμα του αλευριού σε εκείνο με τα ασπράδια, ανακατεύοντας. Αφήνουμε το νέο μείγμα να σταθεί για 5 λεπτά.Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα 1 κ.γ. από το ελαιόλαδο. Γεμίζουμε κατά το ήμισυ ένα φλιτζάνι του τσαγιού με το μείγμα για τηγανίτες και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Υπολογίζουμε δηλαδή 1/2 φλιτζάνι για κάθε τηγανίτα. Αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 2 λεπτά και με μια σπάτουλα τη γυρίζουμε από την άλλη. Ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά ακόμη. Σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας, ρίχνουμε πάλι 1 κ.γ. ελαιόλαδο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να μας τελειώσει το μείγμα για τις τηγανίτες. Συνοδεύουμε με μέλι και φρέσκα φρούτα.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Low Fat
Pancake Day
Breakfast
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7130911
7071658
7308770
7136110
Load 4 more products