Τηγανίτες με λαχανικά (που περίσσεψαν)
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
LowRating
Not rated yet
Ingredients for 4 People
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
- 300 γρ. βρασμένα λαχανάκια Βρυξελλών κομμένα στα 4
- 500 γρ. πουρέ πατάτας
- 4 φέτες μπέικον κομμένες σε λωρίδες
- 200 γρ. βρασμένα καρότα κομμένα σε κυβάκια
- 60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- λιωμένο βούτυρο
- 3 κουταλιά αλεύρι
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και μαγειρεύετε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το μπέικον και μαγειρεύετε για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρετε το μπέικον και το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τον πουρέ πατάτας, τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα καρότα, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε την παρμεζάνα και το αλεύρι και ανακατεύετε καλά. Χωρίζετε το μίγμα σε μερίδες. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας φτιάχνετε κάθε μερίδα σαν ένα στρογγυλό μικρό κέικ και τα βάζετε σε ένα βουτυρωμένο ταψί στο φούρνο, αφού τα αλείψετε με λίγο λιωμένο βούτυρο. Ψήνετε στους 200οC για 25 λεπτά (μέχρι να χρυσίσουν). Μπορείτε αν θέλετε να τα κάνετε πιο σφιχτά προσθέτοντας 2 ακόμα κουταλιές αλεύρι και μετά να τα τηγανίσετε.