To LunchBox του σχολείου - 3 πεντανόστιμες επιλογές για κουλούρια Θεσσαλονίκης
by Mama Knows (http://mamaknows.gr/)
Κουλούρι Θεσσαλονίκης - 3 πεντανόστιμες επιλογές από τη Mama Knows και ένα πρωτότυπο σνακ στο σπίτι, στο σχολείο ή το γραφείο!
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
LowRating
4 of 5Classic
Student's Meal
Snacks
Shop this recipe

Ingredients for 3 People
- 500 g ΑΒ φουντούκια ωμά (για το κουλούρι με σπιτική πραλίνα σοκολάτας και μπανάνα)
- 4 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο (για το κουλούρι με σπιτική πραλίνα σοκολάτας και μπανάνα)
- 1 μπανάνα (για το κουλούρι με σπιτική πραλίνα σοκολάτας και μπανάνα)
- 3 κουτ. σούπας μέλι (για το κουλούρι με σπιτική πραλίνα σοκολάτας και μπανάνα)
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι (για το κουλούρι με σπιτική πραλίνα σοκολάτας και μπανάνα)
- 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας (για το κουλούρι με σπιτική πραλίνα σοκολάτας και μπανάνα)
- 1,5 κουτ. σούπας κακάο (για το κουλούρι με σπιτική πραλίνα σοκολάτας και μπανάνα)
- 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα (για το κουλούρι με τονοσαλάτα)
- 1 κουτ. σούπας γιαούρτι (για το κουλούρι με τονοσαλάτα)
- 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης (για το κουλούρι με τονοσαλάτα)
- 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης (για το κουλούρι με σπιτική πραλίνα σοκολάτας και μπανάνα)
- 1/2 αβγό, βραστό (για το κουλούρι με τονοσαλάτα)
- 2 κουτ. σούπας ΑΒ τόνος τεμαχισμένος σε νερό (για το κουλούρι με τονοσαλάτα)
- 1 κουτ. σούπας καρότο, τριμμένο (για το κουλούρι με τονοσαλάτα)
- 1 κουτ. σούπας καλαμπόκι, βρασμένο (για το κουλούρι με τονοσαλάτα)
- 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης (για το κουλούρι με τυρί κρέμα και γαλοπούλα)
- 2 κουτ. σούπας τυρί κρέμα (για το κουλούρι με τυρί κρέμα και γαλοπούλα)
- 2 φέτες ΑΒ γαλοπούλα καπνιστή (για το κουλούρι με τυρί κρέμα και γαλοπούλα)
Shop this recipe
Essential ingredients
7132267
7077079
7132267
7132267
Load 4 more products
Start cooking
Οδηγίες για το κουλούρι με τυρί κρέμα και γαλοπούλα:1. Κόβουμε το κουλούρι στη μέση.2. Αλείφουμε το τυρί κρέμα και στις 2 φέτες.3. Κόβουμε τις φέτες γαλοπούλας και τις βάζουμε στο κουλούρι.Οδηγίες για το κουλούρι με τονοσαλάτα:4. Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε το αβγό και αφού κρυώσει το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. 5. Παράλληλα, τρίβουμε το καρότο.6. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την τονοσαλάτα.7. Κόβουμε το κουλούρι στη μέση και αλείφουμε την τονοσαλάτα.Οδηγίες για το κουλούρι με σπιτική πραλίνα σοκολάτας και μπανάνα:8. Βάζουμε τα φουντούκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150oC στις αντιστάσεις, για 40’, ανακατεύοντάς τα όταν περάσουν τα πρώτα 15’.9. Τα μεταφέρουμε σε μία πετσέτα, αφαιρούμε με τα χέρια μας όση περισσότερη από τη φλούδα τους μπορούμε, τρίβοντάς τα μέσα στην πετσέτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.10. Τα ρίχνουμε στο μούλτι και τα χτυπάμε καλά για περίπου 5-7’, μέχρι να γίνουν σαν βούτυρο.11. Προσθέτουμε στο μούλτι το κακάο, μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και το γάλα, και τα ξαναχτυπάμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.12. Αποθηκεύουμε τη σπιτική πραλίνα σοκολάτας σε ένα γυάλινο βαζάκι και τη φυλάσσουμε στο ψυγείο (μπορεί να διατηρηθεί για 3-4 μέρες). 13. Κόβουμε το κουλούρι στη μέση.14. Αλείφουμε την πραλίνα στη μία φέτα.15. Κόβουμε την μπανάνα σε φέτες και την προσθέτουμε στο κουλούρι.16. Απολαμβάνουμε και τα 3 κουλούρια μας, στο σπίτι, το γραφείο ή το σχολείο!
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Student's Meal
Snack
Autumn
Snacks
Shop this recipe
Essential ingredients
7132267
7077079
7132267
7132267
Load 4 more products