Tοματόπιτα με πιπεριές και τυριά
by #MadeWithAB
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
LowRating
4 of 5Classic
Other
Main courses

Ingredients for 8 People
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1200 g τομάτες
- 1 κρεμμύδι
- 4 πράσινες πιπεριές
- 200 g φέτα
- 200 g γραβιέρα
- 200 g ανθότυρο
- 50 g λιαστές τομάτες
- 100 g μαύρες ελιές σε ροδέλες
- 1 κ/σ ζάχαρη
- 1 κ/γ ρίγανη
- 50 ml ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
Start cooking
1. Ξεφλουδίζουμε τις τομάτες, τις κόβουμε σε κυβάκια, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για περίπου 30’ για να βγάλουν τα υγρά τους. 2. Κόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι σε φέτες, τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τις τομάτες, τις λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες, τη ζάχαρη, και το αλατοπίπερο. 3. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά και όταν «στεγνώσει» το μείγμα, αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. 4. Προσθέτουμε τις ελιές και τη γραβιέρα. 5. Στρώνουμε διαδοχικά 3 φύλλα κρούστας σε λαδωμένο ταψί (34 εκ.), ραντίζοντας κάθε φύλλο με ελαιόλαδο. 6. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στα φύλλα, προσθέτουμε θρυμματισμένα τη φέτα και το ανθότυρο, κλείνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας κάθε φορά και χαράζουμε ελαφρά με μαχαιράκι την επιφάνεια. 7. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις (στο χαμηλότερο ράφι) στους 200°C, για περίπου 50’ και σερβίρουμε.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Other
Other
Main courses