facebook-pixel
Recipe Search ResultsΤοστ με μοτσαρέλα και βασιλικό
Ab logo
  • Τοστ με μοτσαρέλα και βασιλικό
Τοστ με μοτσαρέλα και βασιλικό

Τοστ με μοτσαρέλα και βασιλικό

by AB FOODSTORIES
Easy
1'- 30'
5/5
Low

Ingredients forPeople

1 serving
  • 60 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα (σε μπαλίτσες)
  • 8 - 10 φύλλα από φρέσκο, πλατύφυλλο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι και κοπανισμένα
  • 30 γρ. γραβιέρα, χονδροτριμμένη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 φέτες ψωμί του τοστ, της αρεσκείας μας
  • μερικές φέτες προσούτο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 6 - 8 τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • λίγες κ.σ. έτοιμη σάλτσα πέστο
  • 60 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα (σε μπαλίτσες)
  • 8 - 10 φύλλα από φρέσκο, πλατύφυλλο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι και κοπανισμένα
  • 30 γρ. γραβιέρα, χονδροτριμμένη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 φέτες ψωμί του τοστ, της αρεσκείας μας
  • μερικές φέτες προσούτο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 6 - 8 τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • λίγες κ.σ. έτοιμη σάλτσα πέστο

Start cooking

Ψιλοκόβουμε τη μοτσαρέλα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το βασιλικό, τη γραβιέρα και πιπέρι και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μείγμα σε 2 από τις φέτες ψωμιού, σκεπάζουμε με τις άλλες δύο και ψήνουμε τα τοστ σε τοστιέρα, μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Κόβουμε τα δύο τοστ διαγώνια και ραντίζουμε με 1 - 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάζουμε σε πιατέλα και συνοδεύουμε με κομμένα τοματίνια, φέτες προσούτο και κουταλιές πέστο.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Christmas
Brunch
Winter
Starters & nibbles