facebook-pixel
Recipe Search ResultsΤουρλού καλοκαιρινών λαχανικών στον φούρνο με δεντρολίβανο και γραβιέρα
Ab logo
  • Τουρλού καλοκαιρινών λαχανικών στον φούρνο με δεντρολίβανο και γραβιέρα
Τουρλού καλοκαιρινών λαχανικών στον φούρνο με δεντρολίβανο και γραβιέρα

Τουρλού καλοκαιρινών λαχανικών στον φούρνο με δεντρολίβανο και γραβιέρα

by #MadeWithAB
Φαγητό κάθε μέρα & παντού
Easy
>60'
5/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1 κ. σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • φρέσκα φύλλα δυόσμου
  • 3 φλούδες από πορτοκάλι
  • 150 ml νερό
  • γιαούρτι
  • 3 φλούδες από λεμόνι
  • 250 g. γραβιέρα, σε κύβους
  • 2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε κομμάτια
  • 750 g. κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες 1 εκ.
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
  • 4 ντομάτες μέτριες πλυμένες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε κομμάτια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κομμάτια
  • 2 μέτριες μελιτζάνες, κομμένες σε μικρούς κύβους 1,5 εκ., μέσα σε αλατισμένο νερό
  • 1 γλυκοπατάτα, σε κύβους 1,5 εκ.
  • 3 πατάτες, σε κύβους 1,5 εκ.
  • 3 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες, αλατισμένα
  • 1 κ. σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • φρέσκα φύλλα δυόσμου
  • 3 φλούδες από πορτοκάλι
  • 150 ml νερό
  • γιαούρτι
  • 3 φλούδες από λεμόνι
  • 250 g. γραβιέρα, σε κύβους
  • 2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε κομμάτια
  • 750 g. κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες 1 εκ.
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
  • 4 ντομάτες μέτριες πλυμένες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε κομμάτια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κομμάτια
  • 2 μέτριες μελιτζάνες, κομμένες σε μικρούς κύβους 1,5 εκ., μέσα σε αλατισμένο νερό
  • 1 γλυκοπατάτα, σε κύβους 1,5 εκ.

Start cooking

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες από το αλατόνερο, τις στύβουμε και τις σκουπίζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να βγάλουν ό,τι υγρά έχουν. Στύβουμε στη χούφτα μας και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε 2 κ.σ. από το μετρημένο ελαιόλαδο. Σε μια γάστρα ή σε ένα μέτριο βαθύ ταψί στρώνουμε όλα τα λαχανικά για το μπριάμ αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι ανάμεσά τους, τις φλούδες εσπεριδοειδών, το δεντρολίβανο, ραντίζουμε με το μισό από το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνουμε και το νερό, σκεπάζουμε τη γάστρα ή το ταψί και ψήνουμε για 30’. λεπτά‘. Βγάζουμε το σκεύος από τον φούρνο, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε ενδιάμεσα και τη γραβιέρα, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 160° C, με ξεσκέπαστο το σκεύος, για άλλα 30-40 λεπτά‘’ ή μέχρι να γίνουν τα λαχανικά, να ροδίσουν και να πήξει το ζουμί τους. Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε λίγο νερό. Αφήνουμε το φαγητό για 10’ λεπτά‘ σε μισάνοιχτο φούρνο, αφαιρούμε τις φλούδες εσπεριδοειδών και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με δυόσμο και συνοδεύοντας με γιαούρτι. TIP Μπορούμε να μαγειρέψουμε το μπριάμ στην κατσαρόλα για 20’ λεπτά‘ και κατόπιν να το αδειάσουμε σε ταψί και να συνεχίσουμε το μαγείρεμα στον φούρνο για ακόμα 30’ λεπτά‘.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Summer
Main courses