Τούρτα Αμυγδάλου με Ανανά
Difficulty
HardDuration
>60'Pricing
HighRating
2 of 5
Ingredients for 6 People
- 1 ανανάς κομμένος σε ροδέλες
- 30 γρ. φρέσκο βούτυρο (μίγμα β')
- 300 γρ. σαντιγί ζωική 40% (μίγμα γ')
- 60 γρ. κορν φλάουρ (μίγμα β')
- 40 γρ. κρόκοι αβγών (μίγμα β')
- 50 γρ. Αβγά (μίγμα β')
- 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (μίγμα β')
- 1 δόση βανίλια σκόνη (μίγμα α')
- 60 γρ. Ζάχαρη (μίγμα α')
- 500 γρ. Γάλα (μίγμα α')
- 3 στρογγυλά φύλλα Λευκό Παντεσπάνι διαμέτρου μέχρι 20 εκ. (μίγμα α')
- 40 γρ. λικέρ Μαρασκίνο (μίγμα γ')
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε το μίγμα α' και το προσθέτουμε στο μίγμα β', το οποίο έχουμε ήδη ομογενοποιήσει. Βράζουμε για δύο λεπτά στη φωτιά και το κρυώνουμε. Όταν κρυώσει εντελώς, προσθέτουμε το μίγμα γ' και αφρατεύουμε την κρέμα, ανακατεύοντας ελαφρά. Ύστερα, για τη σύνθεση της τούρτας χρειαζόμαστε ένα στρογγυλό τσέρκι (μέχρι 22 εκ.) στο οποίο βάζουμε ένα φύλλο παντεσπάνι λευκό το οποίο ψεκάζουμε με λίγο μαρασκίνο.
Στη συνέχεια, με μία παλέτα ζαχαροπλαστικής στρώνουμε ισόπαχα την κρέμα παντού πάνω στο παντεσπάνι. Μετά βάζουμε πάνω στην επιφάνεια της κρέμας τον ανανά είτε σαν ροδέλα είτε κομμένο σε κύβους και καλά στραγγισμένο. Αφού το κάνουμε αυτό, τοποθετούμε ένα δεύτερο φύλλο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την κρέμα και τον ανανά. Τέλος, καλύπτουμε και με το τρίτο φύλλο παντεσπάνι, το οποίο ψεκάζουμε επίσης με το μαρασκίνο. Τοποθετούμε την τούρτα στην κατάψυξη ή στο ψυγείο για δύο ώρες περίπου και αφού κρυώσει εντελώς, αφαιρούμε με τη βοήθεια ενός φλόγιστρου το τσέρκι. Επικαλύπτουμε-διακοσμούμε την τούρτα με σαντιγί και ανανά.
TIP Μπορείτε τα πλαϊνά της τούρτας να τα καλύψετε με σαντιγί και αμύγδαλο φιλέ, με ψημένο φιστίκι Αιγίνης ή με λευκά φύλλα σοκολάτας.