Recipe Search ResultsΤούρτα Κροκάν Αμύγδαλο
Ab logo
  • Τούρτα Κροκάν Αμύγδαλο

Τούρτα Κροκάν Αμύγδαλο

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

High

Rating

2 of 5
Classic
Everyday recipe
Desserts
Τούρτα Κροκάν Αμύγδαλο

Ingredients for 6 People

6 People
  • 2 στρογγυλά φύλλα παντεσπάνι σοκολάτας (22 εκ.)
  • 40 γρ. ρούμι μαύρο (μίγμα δ')
  • 80 γρ. φύλλα ζελατίνας (μίγμα δ')
  • 40 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (μίγμα β')
  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη (μίγμα γ')
  • 60 γρ. κρόκοι αβγών (μίγμα β')
  • 40 γρ. Ζάχαρη (μίγμα α')
  • 1 δόση βανίλια σκόνη (μίγμα α')
  • 250 γρ. Γάλα (μίγμα α')
  • 300 γρ. καραμελωμένα αμύγδαλα
  • 325 γρ. σαντιγί άγλυκη (μίγμα ε')

Shop this recipe

Essential ingredients
  • 7128470
  • Ρούμι Μαύρο 700ml
    700 ml
    28,76 Ε/ L
    €20,13
    7091545
  • Φύλλα Ζελατίνης 20g
    20 gr
    82,5 Ε/ Kg
    €1,65
    7083478
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    This item is no longer available
    7070127
  • Start cooking

    Τοποθετούμε το μίγμα α' μέσα σε μία κατσαρόλα και στη φωτιά, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα κι αφήνουμε το μίγμα να βράσει. Τοποθετούμε το μίγμα β' μέσα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ασπρίσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα α' σιγά-σιγά μέσα στο μίγμα β', ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.

    Τοποθετούμε τώρα το μίγμα που φτιάξαμε σε μία κατσαρόλα και απλά το ζεσταίνουμε χωρίς να βράσει (82°C). Ύστερα σουρώνουμε το μίγμα μας στο μπολ με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα (μίγμα γ'), ανακατεύουμε με σύρμα χειρός, ομογενοποιούμε και ρίχνουμε το μίγμα δ' (ζελατίνες μαλακωμένες και ρούμι). Το βάζουμε στο ψυγείο και ανακατεύουμε ανά διαστήματα.

    Όταν κρυώσει ελαφρώς, προσθέτουμε τη σαντιγί, τα μισά καραμελωμένα αμύγδαλα και με το σύρμα χειρός ομογενοποιούμε πλήρως. Τέλος, για να συνθέσουμε την τούρτα παίρνουμε ένα στρογγυλό τσέρκι περίπου 22 εκ. και τοποθετούμε στη βάση του ένα φύλλο παντεσπάνι. Στη συνέχεια, με μία παλέτα ζαχαροπλαστικής στρώνουμε ισόπαχα
    τη σοκολάτα που φτιάξαμε παντού πάνω στο παντεσπάνι. Αφού το κάνουμε αυτό, τοποθετούμε ένα δεύτερο φύλλο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία
    με τη σοκολάτα. Τοποθετούμε την τούρτα στην κατάψυξη ή στο ψυγείο για δύο ώρες περίπου και αφού κρυώσει εντελώς, αφαιρούμε με τη βοήθεια ενός φλόγιστρου το τσέρκι και τη γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα καραμελωμένα αμύγδαλα που έχουμε.

    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Other
    All seasons
    Desserts
    • Τούρτα Κροκάν Αμύγδαλο

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • 7128470
  • Ρούμι Μαύρο 700ml
    700 ml
    28,76 Ε/ L
    €20,13
    7091545
  • Φύλλα Ζελατίνης 20g
    20 gr
    82,5 Ε/ Kg
    €1,65
    7083478
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    This item is no longer available
    7070127