Recipe Search ResultsΤούρτα κολοκύθας-πατάτας με κράνμπερι και καρύδια
Ab logo
  • Τούρτα κολοκύθας-πατάτας με κράνμπερι και καρύδια

Τούρτα κολοκύθας-πατάτας με κράνμπερι και καρύδια

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Christmas,Brunch,Sunday Course,New Year's Day
Pizza/pie
Τούρτα κολοκύθας-πατάτας με κράνμπερι και καρύδια

Ingredients for 4 People

4 People
  • 10 φύλλα φρέσκου φασκόμηλου, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. κύμινο, σκόνη
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • αλάτι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. ψίχουλα ψωμιού, κατά προτίμηση ολικής άλεσης
  • 150 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • 400 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κράνμπερι
  • 100 ml ζωμό λαχανικών, καυτό
  • 2 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες
  • 1 μικρή κολοκύθα περίπου 1 κιλό (περίπου 800 γρ. καθαρισμένη)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Κύμινο Τριμμένο 35 gr
    35 gr
    30,57 Ε/ Kg
    €1,07
    7064486
  • ΠΙΠΕΡΙΤΣΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ 15 GR
    This item is no longer available
    7064460
  • 7064224
  • 7136110
  • Start cooking

    - Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ΊC.
    - Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση, την καθαρίζουμε εξωτερικά από τη σκληρή φλούδα της, και αδειάζουμε τους σπόρους και τις ίνες από το εσωτερικό της. Την κόβουμε σε λεπτές φέτες και την αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε επίσης σε λεπτές φέτες.
    - Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον καυτό ζωμό και βάζουμε τα κράνμπερι να μουλιάσουν για 10 λεπτά.
    - Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε καλά το μισό ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
    - Προσθέτουμε τα μανιτάρια σοτάροντας για άλλα 10 λεπτά περίπου, μέχρι
    να εξατμιστούν τα υγρά τους και να ροδίσουν, και τέλος προσθέτουμε τα κράνμπερι μαζί με τον ζωμό, τα καρύδια, τα ψίχουλα του ψωμιού και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι τα ψίχουλα να απορροφήσουν όλα τα υγρά.
    - Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και το ξαναβάζουμε στη φωτιά.
    - Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις φέτες των κρεμμυδιών μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν χωρίς να καούν. Προσθέτουμε την πιπερίτσα τσίλι, το κύμινο και το ψιλοκομμένο φασκόμηλο και ανακατεύουμε.
    - Λαδώνουμε ελαφρά τη στρογγυλή φόρμα. Στρώνουμε τις μισές φέτες της κολοκύθας, φροντίζοντας να μισοκαλύπτει η μία την άλλη (για να έχει ωραία εμφάνιση η τούρτα όταν την αναποδογυρίσουμε). Σκορπάμε επάνω τα μισά σοταρισμένα κρεμμύδια και το μισό μείγμα των μανιταριών. Καλύπτουμε με τις λεπτοκομμένες φέτες πατάτας και στρώνουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια και το υπόλοιπο μείγμα των μανιταριών. Τέλος, στρώνουμε τις υπόλοιπες φέτες της κολοκύθας.
    - Σκεπάζουμε την φόρμα με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1½ ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
    - Αφήνουμε την τούρτα για 20 λεπτά και έπειτα την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

     

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Christmas,Brunch,Sunday Course,New Year's Day
    Autumn,Winter
    Pizza/pie
    • Τούρτα κολοκύθας-πατάτας με κράνμπερι και καρύδια

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Κύμινο Τριμμένο 35 gr
    35 gr
    30,57 Ε/ Kg
    €1,07
    7064486
  • ΠΙΠΕΡΙΤΣΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ 15 GR
    This item is no longer available
    7064460
  • 7064224
  • 7136110