Recipe Search ResultsΤούρτα με αρωματικά χόρτα, κρέμα σιμιγδαλιού και πρόβεια φέτα
Ab logo
  • Τούρτα με αρωματικά χόρτα, κρέμα σιμιγδαλιού και πρόβεια φέτα

Τούρτα με αρωματικά χόρτα, κρέμα σιμιγδαλιού και πρόβεια φέτα

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
High Protein
Sunday Course
Pizza/pie
Τούρτα με αρωματικά χόρτα, κρέμα σιμιγδαλιού και πρόβεια φέτα

Ingredients for 6 People

6 People
  • 1 μεγάλο πράσο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
  • 3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1,5 φλ. πρόβεια φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 φλ. κατίκι, κομματιασμένο με το πιρούνι
  • 1 φλ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 750 ml γάλα φρέσκο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο, για το άλειμμα της πίτας και της φόρμας

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΠΡΑΣΣΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ
    This item is no longer available
    7063899
  • 7136110
  • ΜΑΡΑΘΟΣ ΤΕΜΑΧΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ 1 ΤΕΜ
    This item is no longer available
    7064313
  • Start cooking

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το πράσο για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί λίγο. Προσθέτουμε όλα τα αρωματικά χόρτα, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε κατά μέρος. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με τη φέτα και το κατίκι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το μπέικιν πάουντερ. Ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και λίγο πριν αρχίσει να καίει ρίχνουμε πασπαλιστά και σε δόσεις το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, για μερικά λεπτά, μέχρι να πήξει και αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τα τυριά. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα χόρτα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Με το υπόλοιπο ελαιόλαδο αλείφουμε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα και στρώνουμε εκεί το μείγμα που ετοιμάσαμε. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά. Τη σερβίρουμε ζεστή ή χλιαρή, συνοδεύοντας με σαλάτα εποχής.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    High Protein
    Sunday Course
    Lunch
    Spring,Winter
    Pizza/pie
    • Τούρτα με αρωματικά χόρτα, κρέμα σιμιγδαλιού και πρόβεια φέτα

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΠΡΑΣΣΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ
    This item is no longer available
    7063899
  • 7136110
  • ΜΑΡΑΘΟΣ ΤΕΜΑΧΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ 1 ΤΕΜ
    This item is no longer available
    7064313