Recipe Search ResultsΤούρτα με μους σοκολάτας μελομακάρονο
Ab logo
  • Τούρτα με μους σοκολάτας μελομακάρονο

Τούρτα με μους σοκολάτας μελομακάρονο

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Christmas,New Year's Day
Desserts
Τούρτα με μους σοκολάτας μελομακάρονο

Ingredients for 1 People

1 People
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε απαλή σαντιγί (Για τη μους μαύρης σοκολάτας)
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι (Για τη μους μαύρης σοκολάτας)
  • 1 κ.γ. κανέλα (Για τη μους μαύρης σοκολάτας)
  • 30 γρ. σιρόπι γλυκόζης (Για τη μους μαύρης σοκολάτας)
  • 250 γρ. γάλα (Για τη μους μαύρης σοκολάτας)
  • 500 γρ. σοκολάτα μαύρη, 55-60% κακάο (Για τη μους μαύρης σοκολάτας)
  • 1 μελομακάρονο για το σερβίρισμα
  • 10 μελομακάρονα, καλά σιροπιασμένα σιρόπι σοκολάτας

Shop this recipe

Essential ingredients
  • 7078311
  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
    This item is no longer available
    7064499
  • 7068942
  • Start cooking

    - Συνθλίβουμε τα μελομακάρονα με πιρούνι ή με τα χέρια, μέχρι να γίνουν μια κολλώδης πάστα. Πρέπει να είναι καλά σιροπιασμένα για να σχηματίσουν μια ενιαία μάζα και να μη μείνουν τρίμματα.
    - Στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ακουμπάμε το τσέρκι. Ρίχνουμε μέσα τη μισή ποσότητα της πάστας και πατάμε με τη ράχη ενός κουταλιού σούπας ώστε να γίνει ένας επίπεδος δίσκος πάχους περίπου 0,5 με 1 εκ.
    - Αφαιρούμε το τσέρκι και βάζουμε τη λαμαρίνα στην κατάψυξη για 1 ώρα.
    - Ακουμπάμε ξανά το τσέρκι στην επίπεδη πιατέλα όπου θα σερβίρουμε την τούρτα, και φτιάχνουμε έναν όμοιο δίσκο μελομακάρονου για τη βάση της τούρτας.
    - Στη συνέχεια παρασκευάζουμε τη μους μαύρης σοκολάτας με αρώματα μελομακάρονου. Κόβουμε τη σοκολάτα σε πολύ μικρά κομματάκια και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ. Βράζουμε το γάλα με τη γλυκόζη, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού, και τα ρίχνουμε στη σοκολάτα περνώντας τα από σουρωτήρι.
    - Περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα ώστε να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με ένα σύρμα μέχρι να φτιάξουμε μια γυαλιστερή γκανάς. Αφήνουμε τη γκανάς να κρυώσει μέχρι να γίνει χλιαρή.
    - Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε απαλή σαντιγί. Φτιάχνουμε τη μους ενσωματώνοντας τη σαντιγί στη γκανάς σε τρεις δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με σύρμα.
    - Ρίχνουμε αμέσως μια ποσότητα μους μέσα στο τσέρκι με τη βάση μελομακάρονου, έτσι ώστε να φτάσει στο μισό ύψος του.
    - Βγάζουμε τον άλλο δίσκο από την κατάψυξη, τον γυρνάμε ανάποδα σε λαδόκολλα και ξεκολλάμε την αρχική λαδόκολλα. Κό-βουμε έναν μικρότερο κύκλο με ένα τσέρκι 16 εκ. ή ακουμπώντας ένα μικρότερο πιάτο πάνω στον δίσκο και κόβοντας το περίγραμμα με ένα μαχαίρι. Κρατάμε τα τρίμματα.
    - Τοποθετούμε τον κομμένο δίσκο πάνω από τη μους και γεμίζουμε έως το χείλος του τσερκιού με την υπόλοιπη μους. Παγώνουμε στην κατάψυξη για περίπου 3 ώρες.
    - Απλώνουμε σιρόπι σοκολάτας στην παγωμένη τούρτα με παλέτα ζαχαροπλαστικής ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια απομακρύνοντας συγχρόνως το περίσσευμα.
    - Αφαιρούμε το τσέρκι ζεσταίνοντάς το με τα χέρια γύρω-γύρω. Γαρνίρουμε με τα τρίμματα μελομακάρονου που κρατήσαμε και με ένα ολόκληρο μελομακάρονο.

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Modern Greek
    Classic
    Christmas,New Year's Day
    Dessert
    Winter
    Desserts
    • Τούρτα με μους σοκολάτας μελομακάρονο

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • 7078311
  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
    This item is no longer available
    7064499
  • 7068942