Τούρτα παγωτό Snicker's με παγωτό φιστικοβούτυρο
by Κατερίνα Εμμανουήλ
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 110 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια (για τα μπράουνις)
- 600 ml. σιρόπι καραμέλας (για την υπόλοιπη τούρτα)
- 600 ml. σιρόπι σοκολάτας (για την υπόλοιπη τούρτα)
- 250 γρ. Σαντιγί (για την υπόλοιπη τούρτα)
- 1,5 κούπες φιστικοβούτυρο (για την υπόλοιπη τούρτα)
- 1/2 κούπα ζάχαρη (για την υπόλοιπη τούρτα)
- 250 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένη (για την υπόλοιπη τούρτα)
- 1/4 κούπας γάλα (για την υπόλοιπη τούρτα)
- 130 γρ. Αλεύρι (για τα μπράουνις)
- 1 βανίλια (για τα μπράουνις)
- 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα (για τα μπράουνις)
- 350 γρ. Ζάχαρη (για τα μπράουνις)
- 180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κομματάκια (για τα μπράουνις)
- 340 γρ. μίνι snicker’s κομμένα σε μικρά κομμάτια και χωρισμένα σε 3 ίσα μέρη (για την υπόλοιπη τούρτα)
Shop this recipe
Essential ingredients
7076023
7064139
7080824
7224118
Load 4 more products
Start cooking
Μπράουνις: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 1800C. Βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ στα μικροκύματα για 2 λεπτά, στην πιο δυνατή σκάλα. Αφού λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας καλά με σπάτουλα και μετά τα αυγά και τη βανίλια. Στη συνέχεια βάζουμε το αλεύρι ενσωματώνοντάς το καλά στο μείγμα. Σε ένα ταψί 25εκ. x 35εκ. Βάζουμε λαδόκολλα καλύπτοντας τον πάτο και τα πλάγια. Ρίχνουμε το μείγμα και βάζουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει. Παγωτό: Αναμείξτε το γάλα, το τυρί την κρέμα, τη ζάχαρη και το φιστικοβούτυρο στο μπολ του μίξερ. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέστε τη σαντιγί, ανακατέψτε πάλι και βάλτε το στην άκρη. Σύνθεση: Σε μία στρογγυλή φόρμα 20 εκατοστών βάλτε στα τοιχώματα αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα. Προσοχή να εξέχουν από τα τοιχώματα, διότι πιθανότατα η τούρτα να γίνει πιο ψηλή από το ύψος της φόρμας. Τοποθετήστε μία στρώση μπράουνις στη βάση. Βάλτε ½ κούπα σιρόπι καραμέλας και ½ κούπα σοκολάτα πάνω από τα μπράουνις. Ρίξτε επίσης και την πρώτη δόση με τα snicker’s. Τοποθετήστε από πάνω το μισό μείγμα με το παγωτό φιστικοβούτυρο και προσθέστε άλλη μία στρώση μπράουνις. Βάλτε πάλι ½ κούπα σιρόπι καραμέλας και ½ κούπα σοκολάτα πάνω από τα μπράουνις. Ρίξτε επίσης και τη δεύτερη δόση με τα snicker’s. Ρίξτε και το υπόλοιπο μισό μείγμα με το παγωτό φιστικοβούτυρο. Τοποθετήστε το στην κατάψυξη για, περίπου, 3 ώρες μέχρι να παγώσει εντελώς. Όταν έχει παγώσει, το βγάζετε από τη φόρμα και αφαιρείτε το αντικολλητικό χαρτί. Διακοσμήστε με σιρόπι καραμέλας και σοκολάτας, αφήνοντας να τρέξει γύρω από την τούρτα. Ρίξτε διάσπαρτα και την τρίτη δόση με τα snicker’s και λίγο ακόμα σιρόπι καραμέλας και σοκολάτας και είναι έτοιμο. Tip: Για να κόψετε σε ομοιόμορφα κομμάτια την τούρτα, βουτήξτε το μαχαίρι σε ένα ποτήρι με καυτό νερό και εν συνεχεία κόψτε τα κομμάτια που θέλετε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7076023
7064139
7080824
7224118
Load 4 more products