Recipe Search ResultsΤούρτα παγωτό Snicker's με παγωτό φιστικοβούτυρο
Ab logo
  • Τούρτα παγωτό Snicker's με παγωτό φιστικοβούτυρο

Τούρτα παγωτό Snicker's με παγωτό φιστικοβούτυρο

by Κατερίνα Εμμανουήλ

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Desserts
Τούρτα παγωτό Snicker's με παγωτό φιστικοβούτυρο

Ingredients for 4 People

4 People
  • 110 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια (για τα μπράουνις)
  • 600 ml. σιρόπι καραμέλας (για την υπόλοιπη τούρτα)
  • 600 ml. σιρόπι σοκολάτας (για την υπόλοιπη τούρτα)
  • 250 γρ. Σαντιγί (για την υπόλοιπη τούρτα)
  • 1,5 κούπες φιστικοβούτυρο (για την υπόλοιπη τούρτα)
  • 1/2 κούπα ζάχαρη (για την υπόλοιπη τούρτα)
  • 250 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένη (για την υπόλοιπη τούρτα)
  • 1/4 κούπας γάλα (για την υπόλοιπη τούρτα)
  • 130 γρ. Αλεύρι (για τα μπράουνις)
  • 1 βανίλια (για τα μπράουνις)
  • 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα (για τα μπράουνις)
  • 350 γρ. Ζάχαρη (για τα μπράουνις)
  • 180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κομματάκια (για τα μπράουνις)
  • 340 γρ. μίνι snicker’s κομμένα σε μικρά κομμάτια και χωρισμένα σε 3 ίσα μέρη (για την υπόλοιπη τούρτα)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • 7076023
  • Σιρόπι Καραμέλα 340g
    This item is no longer available
    7064139
  • ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 350 GR
    This item is no longer available
    7080824
  • 7224118
  • Start cooking

    Μπράουνις: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 1800C. Βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ στα μικροκύματα για 2 λεπτά, στην πιο δυνατή σκάλα. Αφού λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας καλά με σπάτουλα και μετά τα αυγά και τη βανίλια. Στη συνέχεια βάζουμε το αλεύρι ενσωματώνοντάς το καλά στο μείγμα. Σε ένα ταψί 25εκ. x 35εκ. Βάζουμε λαδόκολλα καλύπτοντας τον πάτο και τα πλάγια. Ρίχνουμε το μείγμα και βάζουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει. Παγωτό: Αναμείξτε το γάλα, το τυρί την κρέμα, τη ζάχαρη και το φιστικοβούτυρο στο μπολ του μίξερ. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέστε τη σαντιγί, ανακατέψτε πάλι και βάλτε το στην άκρη. Σύνθεση: Σε μία στρογγυλή φόρμα 20 εκατοστών βάλτε στα τοιχώματα αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα. Προσοχή να εξέχουν από τα τοιχώματα, διότι πιθανότατα η τούρτα να γίνει πιο ψηλή από το ύψος της φόρμας. Τοποθετήστε μία στρώση μπράουνις στη βάση. Βάλτε ½ κούπα σιρόπι καραμέλας και ½ κούπα σοκολάτα πάνω από τα μπράουνις. Ρίξτε επίσης και την πρώτη δόση με τα snicker’s. Τοποθετήστε από πάνω το μισό μείγμα με το παγωτό φιστικοβούτυρο και προσθέστε άλλη μία στρώση μπράουνις. Βάλτε πάλι ½ κούπα σιρόπι καραμέλας και ½ κούπα σοκολάτα πάνω από τα μπράουνις. Ρίξτε επίσης και τη δεύτερη δόση με τα snicker’s. Ρίξτε και το υπόλοιπο μισό μείγμα με το παγωτό φιστικοβούτυρο. Τοποθετήστε το στην κατάψυξη για, περίπου, 3 ώρες μέχρι να παγώσει εντελώς. Όταν έχει παγώσει, το βγάζετε από τη φόρμα και αφαιρείτε το αντικολλητικό χαρτί. Διακοσμήστε με σιρόπι καραμέλας και σοκολάτας, αφήνοντας να τρέξει γύρω από την τούρτα. Ρίξτε διάσπαρτα και την τρίτη δόση με τα snicker’s και λίγο ακόμα σιρόπι καραμέλας και σοκολάτας και είναι έτοιμο. Tip: Για να κόψετε σε ομοιόμορφα κομμάτια την τούρτα, βουτήξτε το μαχαίρι σε ένα ποτήρι με καυτό νερό και εν συνεχεία κόψτε τα κομμάτια που θέλετε.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Other
    All seasons
    Desserts
    • Τούρτα παγωτό Snicker's με παγωτό φιστικοβούτυρο

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • 7076023
  • Σιρόπι Καραμέλα 340g
    This item is no longer available
    7064139
  • ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 350 GR
    This item is no longer available
    7080824
  • 7224118