Τούρτα παγωτό πραλίνα
by Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
4 of 5Classic
Everyday recipe
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 150 γρ. μαργαρίνη
- 150 γρ. λιωμένη κουβερτούρα για την επικάλυψη(για το παγωτό)
- 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα (για το παγωτό)
- 400 γρ. Πραλίνα (για το παγωτό)
- 100 γρ. ζάχαρη
- 700 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά πολύ παγωμένη (για το παγωτό)
- 100 γρ. φουντούκια
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 4 κ.σ κακάο
- 100 γρ. Φιστικοβούτυρο (για το παγωτό)
Shop this recipe
Essential ingredients
7144851
7076023
7141884
7071741
Load 4 more products
Start cooking
Σε κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη, το κακάο και το ζαχαρούχο. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το κονιάκ και τα σπασμένα μπισκότα. Στρώνουμε τη βάση της τούρτας σε φόρμα δαχτυλίδι ή τσέρκι με διάμετρο 22 εκ. Ισιώνουμε την επιφάνεια. Παγώνουμε στην κατάψυξη. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα, την πραλίνα, το ζαχαρούχο και το φιστικοβούτυρο. Τα χτυπάμε στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό και μετά στη δυνατή να σφίξει το μείγμα. Το αδειάζουμε στην παγωμένη έτοιμη φόρμα. Το βάζουμε κατάψυξη για 3-4 ώρες ώστε να σφίξει και να κόβεται. Λιώνουμε τη ζάχαρη σε τηγάνι και προσθέτουμε τα φουντούκια. Ανακατεύουμε να «ντυθούν» με την καραμέλα. Αδειάζουμε σε λαδόκολλα. Αφού κρυώσει το σπάμε σε κομμάτια για να γαρνίρουμε την τούρτα. Λίγο πριν σερβίρουμε την τούρτα παγωτό, αφαιρούμε το τσέρκι και περιχύνουμε με λιωμένη χλιαρή σοκολάτα. Αμέσως παγώνει και σφίγγει. Γαρνίρουμε με καραμελωμένα φουντούκια.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7144851
7076023
7141884
7071741
Load 4 more products