Τούρτα σοκολάτα με KitKat & SMARTIES
by NESTLÉ DESSERT
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 20 People
- 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT Γάλακτος 170γρ.
- 1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT 200γρ.
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κ.σ. κακάο σε σκόνη (για το παντεσπάνι)
- 5 αβγά (για το παντεσπάνι)
- 200 g ζάχαρη (για το παντεσπάνι)
- 120 g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (για το παντεσπάνι)
- 280 g κρέμα γάλακτος
- 8 συσκευασίες KitKat 41.5γρ
- 2 συσκευασίες κουφετάκια SMARTIES 38γρ
Shop this recipe
Essential ingredients
7128154
7076023
7064104
7346930
Load 4 more products
Start cooking
Για το παντεσπάνι:
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλτε σε ένα μπολ, τα αβγά με τη ζάχαρη και χτυπήστε τα πολύ καλά, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να φουσκώσει, περίπου 8 λεπτά, σε δυνατή ταχύτητα.
2. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το κακάο. Ρίξτε σε δόσεις το αλεύρι και ανακατέψτε με μια σπάτουλα με απαλές κυκλικές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα γιατί πρέπει να μείνει ο αέρας που έχει μέσα του.
3. Καλύψτε τον πάτο μιας φόρμας διαμέτρου 22 εκ. με αποσπώμενη βάση κατά προτίμηση με λαδόκολλα και ρίξτε μέσα το σοκολατένιο μείγμα.
4. Ψήστε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά, αφήστε το να κρυώσει και κόψτε στη μέση κατά μήκος. Για τη γκανάς:
1. Ζεστάνετε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι σχεδόν να βράσει και αδειάστε τη πάνω στη σοκολάτα μέσα σε ένα μπολ. Αφήστε για 1 λεπτό και μετά ανακατέψτε τη με μία πλαστική σπάτουλα μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Προσθέστε και τη βανίλια ή το ποτό.
2. Αφήστε λίγο να κρυώσει και όταν φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου και αμέσως πριν συναρμολογήσετε την τούρτα βάλτε τη γκανάς στο μίξερ και χτυπήστε τη για 1-2 λεπτά με το σύρμα μέχρι να μαλακώσει και να αφρατέψει. Για τη συναρμολόγηση:
1. Βάλτε το πρώτο παντεσπάνι σε ένα δίσκο σερβιρίσματος και απλώστε το 1/3 από την κρέμα. Στη συνέχεια, βάλτε και το άλλο παντεσπάνι από πάνω και απλώστε και την υπόλοιπη κρέμα πάνω αλλά και στο πλάι της τούρτας.
2. Διακοσμήστε το πλάι με τα KitKat και την πάνω πλευρά με τα κουφετάκια SMARTIES.
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάλτε σε ένα μπολ, τα αβγά με τη ζάχαρη και χτυπήστε τα πολύ καλά, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να φουσκώσει, περίπου 8 λεπτά, σε δυνατή ταχύτητα.
2. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το κακάο. Ρίξτε σε δόσεις το αλεύρι και ανακατέψτε με μια σπάτουλα με απαλές κυκλικές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα γιατί πρέπει να μείνει ο αέρας που έχει μέσα του.
3. Καλύψτε τον πάτο μιας φόρμας διαμέτρου 22 εκ. με αποσπώμενη βάση κατά προτίμηση με λαδόκολλα και ρίξτε μέσα το σοκολατένιο μείγμα.
4. Ψήστε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά, αφήστε το να κρυώσει και κόψτε στη μέση κατά μήκος. Για τη γκανάς:
1. Ζεστάνετε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι σχεδόν να βράσει και αδειάστε τη πάνω στη σοκολάτα μέσα σε ένα μπολ. Αφήστε για 1 λεπτό και μετά ανακατέψτε τη με μία πλαστική σπάτουλα μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Προσθέστε και τη βανίλια ή το ποτό.
2. Αφήστε λίγο να κρυώσει και όταν φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου και αμέσως πριν συναρμολογήσετε την τούρτα βάλτε τη γκανάς στο μίξερ και χτυπήστε τη για 1-2 λεπτά με το σύρμα μέχρι να μαλακώσει και να αφρατέψει. Για τη συναρμολόγηση:
1. Βάλτε το πρώτο παντεσπάνι σε ένα δίσκο σερβιρίσματος και απλώστε το 1/3 από την κρέμα. Στη συνέχεια, βάλτε και το άλλο παντεσπάνι από πάνω και απλώστε και την υπόλοιπη κρέμα πάνω αλλά και στο πλάι της τούρτας.
2. Διακοσμήστε το πλάι με τα KitKat και την πάνω πλευρά με τα κουφετάκια SMARTIES.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7128154
7076023
7064104
7346930
Load 4 more products