Τραχανάς με γαλοπούλα
by Τίνα Webb
Difficulty
AverageDuration
1'- 30'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 300 γρ. Τραχανά
- 1 lt. ζωμός κοτόπουλου
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές του γλυκού φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 100 γρ. φέτα τριμμένη
- 2 μπούτια ψημένης γαλοπούλας ξεκοκαλισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
Shop this recipe
Essential ingredients
7063085
7069482
This item is no longer available
7231636
7064489
Load 4 more products
Start cooking
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε την ψιλοκομμένη γαλοπούλα στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε το θυμάρι. Ρίχνετε σε μία βαθιά κατσαρόλα τα 800ml ζωμό κοτόπουλου και τον τραχανά. Σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 12-15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. (Αν πήξει πολύ πριν τελειώσει το μαγείρεμα του και χρειαστεί, προσθέτετε και τον υπόλοιπο ζωμό). Σε αυτό το σημείο ρίχνετε τη σοταρισμένη γαλοπούλα με το θυμάρι, δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε το φαγητό. Σερβίρετε σε μπολ ή πιάτα της σούπας πασπαλίζοντας από πάνω με τριμμένη φέτα.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7063085
7069482
This item is no longer available
7231636
7064489
Load 4 more products